Det norske flagget er i grunnen et eneste kristent kors. Er dette ønskelig i 2010 når bare et fåtall nordmenn praktiserer kristendom?
Menneskerettighetsdomstolen har allerede dømt imot bruk av kors i klasserom (VG/VG). Kanskje vi snart vil se en endring av flagget der våre kjære røde hvite og blå farger beholdes, mens det for mange fornærmende kristenkorset fjernes?
Det vil kanskje se sånn cirka slik ut:
Hva synes du? Bør vi fjerne religion fra flagget?
Labels: Norge
7 kommentarer:
Synes godt de kan beholde korset i flagget, rett og slett fordi ingen egentlig forbinder det med noe religiøst.
Men når det er sagt så synes jeg det er på høy tid å skille stat og kirke.
Over my dead body. Folk i dag har ALT for lite å ta seg til, hva er poenget med å skifte flagg?
Flagget er varemerket vårt, at slike hippier trur di ska forandre noe som betyr noe mer en en religion er bare visvass.
Så lei av sytekoppa og linselus som vil i avisa eller TV for å disse religion opp og ned.
Hilsen lite kristen ungdom.
Om ikke alle nordmenn er fanatisk kristne, religiøse etc så danner dette grunnlaget for det samfunnet vi har bygget oss her.
Kristendommen, som alle andre religioner, har sine svin på skogen gjennom historien. Men verdiene unge får med et kristen livsyn er fornuftige og bør fortsatt stå tungt i norge.
Min mening er derfor at korset bør bestå i vårt flagg.
Ja for all del. Norge burde ha likt flagg som Thailand.
Vi må beholde det flagget vi har nå! Det er en del av vår kultur! og dette kommer fra en person som ikke er kristen til og med...
Jeg syns vi skal beholde flagget som det er. Det blir tullete å endre det bare fordi enkelte ser et kors i flagget.
Neida, det er aldeles logisk at flagget nå utfordres. Det er en logisk konsekvens av det kontraintuitive begrepet "retten til ikke å bli fornærmet", som Sandberg faktisk korrekt påpeker; en trussel mot ytringsfriheten.
Om man virkelig mener alvor med begrepet "retten til ikke å bli fornærmet" får man virkelig problemer, fordi, logisk, kan faktisk hevdes at man fornærmes av at det finnes utlendinger i Norge, man fornærmes av at de krenker vår ytringsfrihet osv. Kan man da kreve dem utvist? Og hvordan tenker man seg å avgjøre et slikt spm? Skal man begynne å måle hvem som er mest fornærmet?
Netopp pga denne forståelsens uoverkommelige praktiske problemer ("retten til ikke å bli fornærmet") er begrepet kontraintuitivt. Det var vel komikeren Rowan Atkinson som først formulerte at retten til å krenke veier tyngre enn retten til ikke å bli fornærmet.
Det finnes ingen måte å sikre seg mot at ingen blir fornærmet, uansett hva man gjør. Kjekt er imidlertid at denne kontraintuitive forståelsen nå for alvor utfordres. Mer utrolig er at det har tatt så lang tid for folk å se konsekvensene av disse rørete begrepene.
Legg inn en kommentar