Jeg ville stemt dette partiet i dag:

Bør ikke pensjon være skattefritt?

mandag 4. oktober 2010

Man kan lese at en av lekkasjene om hva som står i Statsbudsjettet går ut på at skatten til pensjonister kommer til å øke. Får du mer enn 200 000 kroner i pensjon må du betale mer i skatt.

Kanskje en lur måte å få inn mer penger til statskassa på.

Men det slo meg at pensjon er noe man har spart til i de årene man har vært i arbeidslivet. Arbeidsinntekt skatter man selvfølgelig litt av, men når man så har gått av med pensjon, er det riktig moralsk sett at man må fortsette å betale skatt også av pensjonen sin?



Labels:

3 kommentarer:

Anonym sa...

Trygdeavgiften slipper man ikke unna uansett, og den økte de rødgrønne til 5 % for pensjonister, mot før 3 eller 3,5 %..husker ikke helt.
Men det der med skatt på bittesmå pensjoner..det er jo noe som er kommet under de rødgrønne. Fikk skattesmell fra dem også på noen tusenlapper i tillegg til det de hadde tatt i forskudd.. Før fikk jeg hele forskuddstrekket tilbake..(minstepensjonist = nullskatteyter før), men så ble det slutt på den greia. Nå lover de plutselig lavere skatt? De innførte nok høyere skatt på pensjoner for å få inn igjen mest mulig av det historiske løftet for minstepensjonister.
Jeg har gitt opp de derre rødgrønne..det er surr opp og surr i mente. Min økonomiske hverdag er som den pleier...slitsom, men det går rundt. Verre om de finner på skyhøye økninger ang boligskatt,og om kommunen innfører eiendomsskatt (vi har ikke det ennå)..det er da den lille pensjonen er bekymringsfull for alvor pga størrelsen (eller mangel på størrelse).

Anonym sa...

Jeg mener heller at staten bare kunne gått rett på sak, og tatt fra oss alle pengene våre med en gang. Deretter kunne de levert ut matkuponger, transportkort og innlosjert oss i kommunale blokker. Alle kunne få en brun kjelerdress og en caps med en rød stjerne på. Mat kunne bli servert på lokale matstasjoner. Da hadde staten hatt MASSE penger til velferd og bistand, vi har total likhet og innteksutjevning, og alle yter etter evne og får etter behov. Skjønner ikke hvorfor de alltid skal gå rundt grøten? Det er jo dette folk som stemmer på AP, SV, SP, V og Rødt vil. Gi folket det de vil ha!

(For mine brødre og søstre på høyresiden var dette ironisk skrevet)

Anonym sa...

ja vi andre vi heller ha en sol på kapsen. :-)
saken er at not in my back yard og ingen av disse endringer berører dem som lager dem.

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen

Bloggurat Blogglisten

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .