Jeg ville stemt dette partiet i dag:

En latterlig debatt

mandag 15. juni 2009

Dagbladet lanserte i dag det som kan se ut til å bli "the mother of all" innvandringsdebatter. Eller nærmere bestemt en debatt om islam i Norge og hva som vil skje dersom muslimene blir i flertall i landet.

Jeg lurer på om Dagbladet gjør dette kun for å tiltrekke seg lesere. Forsøket på å sjokkere med å slenge opp et snikislamisert norsk flagg på forsiden er bevis nummer en. Denne debatten er helt unødvendig i sin kontroversialitet.

Jeg stiller meg enig med Ali Esbati som heller enn å svare på spørsmålet "hva skjer om vi får muslimsk flertall?", heller lurer på hvorfor spørsmålet stilles i det hele tatt:

[Det] viktigste er hvorfor spørsmålet stilles og hva det indikerer. Den opphengthet av demografi som nå er blitt mainstream i norsk offentlighet bygger på oppfattninger om at visse mennesker er et problem gjennom sin blotte eksistens, at de sosiale problemene som man projiserer på muslimer egentlig er etniske og kulturelle, og at muslimer er statiske bærere av visse egenskaper. På denne måten stemples også barna til muslimer som problem før de er kommet til verden (Norge.) Dette er en av de formene for rasisme som konkret opptrer i dag.
Amen, Ali. Hvorfor i alle dager skulle det at vi har muslimer i landet i seg selv være et problem? Dette er et samfunn som vi alle skaper og utvikler sammen og som så er vi faktisk vår egen lykkes smed. Det er ikke noen automatikk i at muslimske innvandrere kommer til å skade Norge. Hele debatten er deterministisk og rett og slett rasistisk. Derfor kaller jeg den latterlig.

Les hva andre sier:









Labels:

16 kommentarer:

Anonym sa...

Du har vel ikke helt forstått hvordan muslimsk sinnelag fungerer? Muslimer har alltid vært, er og vil alltid være mer lojale overfor koranen enn samfunnet de bor i og dersom de blir mange nok vil de nødvendigvis bruke demokratiet for å beskjempe det demokratiet som er i strid med deres verdier. Dette følger logisk.

Anonym sa...

Tusen takk for den.

En kan faktisk trekke det så langt at det er de som holder på troen om at islam er problemet er de som skaper motsetninger og øker de sosiale problemene, samt svekker integreringsprosessene.

Det er ikke ingen vanntett slutning, men den er like rimelig som mye av det den møtes med.

Anonym sa...

Anonym #1 - Det du skriver er jo tatt ut av luften. Du underbygger det ikke på noen måte, det viser manglende forståelse og at du kjøper et helt uriktig bilde av virkeligheten.

Anonym sa...

Som en oppegående ateistisk jente, som likevel (!) har hatt en muslimsk kjæreste, kjenner jeg at jeg blir oppriktig såret over den generelle stemningen i forhold til muslimer i Norge. Hvordan må det ikke da være hvis man faktisk er muslim selv? Min eks var av det slaget som ikke tok det så nøye med hverken alkohol eller sekularisme. Familien hans var de søteste menneskene man skal tenke seg, selv om de nok var litt pushy i forhold til at vi burde gifte oss. De var altså mer positive og hyggelige i forhold til meg enn svigerforeldremateriale flest.

Man bør tenke seg om to ganger før man snakker om muslimer som gruppe. De fleste muslimer jeg har møtt opplever jeg som mer åpne og inkluderende enn andre, nettopp fordi de vet så altfor godt hvordan det er å bli satt utenfor, og at ingen sannhet for dem er hinsides diskusjon. Jeg synes heller ikke det er det spor rart at den stadig mer aggressive holdningen til muslimer i Norge blir møtt av motaggresjon av en liten gruppe unge frustrerte menn. Utviklingen vi er vitne til nå er dypt tragisk, og alle burde tenke over hvilken rolle vi selv er med å spille i forhold til dette.

Anonym sa...

Ja, denne diskusjonen er absurd. Ifølge SSB var i 2008 de største innvandringslandene: 1. Polen (desidert størst) 2. Tyskland 3. Sverige 4. Litauen 5. Filippinene 6. Thailand 7. Somalia 8. Irak. 9. Romania 10. Russland. Av disse er altså bare Irak og Somalia overveiende muslimske. Hvordan kan man diskutere at flertallet i Norge noen gang kan bli muslimsk når muslimene ikke en gang i nærheten av flertall blant innvandrere?

Anonym sa...

Hva er en innvandrer...?
Muslimsk flertall i Norge vil vi få. Ikke fordi det er så mange muslimske INNVANDRERE, men fordi dem som allerede HAR kommet til Norge får så mange flere barn enn alle andre befolkningsgrupper. Og i tillegg: Mange polakker og tyskere kommer og jobber noen år og tjene godt, for så å flytte hjem. Mens muslimene blir her, og henter resten av familien etter.

Xandrius sa...

Jeg er fullstendig enig med deg, debatter som dette er med å skape rasisme og fremmedhat. Den setter ett skille mellom oss som mennesker og lager et hatstempel som allerede er veldig styrket i Norge gjennom lignende debatter og artikler. Man kan vel faktisk og kalle det hjernevasking og propaganda

Anonym sa...

Jævla høyre radikale inkompotente løgnhalser, lager debatt og frykt blant normenn, hjernevasking og propaganda rett og slett. Det er ikke sannsynlig at muslimer blir i flertall, om de blir det så er det ørtenhundre grupperinger innen islam også,og mange av de også i strid med hverandre, og derfor blir muslimene aldri noe større trussel enn mot seg selv og sine.

Trygve sa...

Hvis nordmenn blir en minoritet i Norge betyr det enden på nasjonalstaten. Det vil være slutten på oss som et selvstendig og fritt folk; vi må underkaste oss andre. Hvorfor vi i dag fører en politikk som kan ende med noe slikt er for meg uforståelig.

Anonym sa...

All type forfølgelse bør ha juridiske konsekvenser, uansett gruppe eller personer....folk som bryter loven bør fengsles, kanskje bør en innføring dødsstraff igjen hvis drap og drapsforsøk blir hyppige....rettferdig jus for alle...

Anonym sa...

Et par av debattantene i Dagbladet etterlyste mer opplysninger. Det tror jeg er nøkkelen her.

Ingen, hverken myndigheter, politikere eller innvandringsmotstandere og -tilhengere, må være redde for å få fakta på bordet.

La oss gjøre realistiske framskrivninger av befolkningsutvikling.

Deretter, la oss se på byer / land / samfunn som har tilsvarende befolkningssammensetning. Er det noe vi kan lære av de? Er det noe vi bør kopiere? Noe vi bør unngå?
`
Jeg synes debattant Rustad sa det best: det skrikes mye om islam i media, men det _diskuteres_ svært lite.

Anonym sa...

Kjære Gud

La oss være i stand til å fordrive hedningene som vannhelliger det hellige land og Norge mitt fedreland.
Disse personer som med sitt nærvær ødelegger for demokrati og fritenkning .
La oss slippe dette som nå skjer , la det hellige sverd svinge og rense landet og det hellige land for hedninger .

Amen

Anonym sa...

Fordømte landsviker, sånne som deg viste hvilken side de sto på i april 1940. Rasist.

JVarhaug sa...

Det enorme antall Islam-orienterte konflikter i verden i vår tid, er et bevis for at dem som frykter dette iallfall bør tas seriøst. I en årrekke har jeg fulgt litt med på sider som http://barnabasfund.org/ og http://www.nmio.no/modules/news/ som setter fokus på spørsmål om religionfrihet og forfølgelse. Å se hvordan kristne minoriteter har blitt behandlet de siste 20 årene i mange land er skremmende.

Slaktingen av alle griser i Egypt nå nylig rammet stort sett den fattige kristne minoriteten, som lenge har levd under meget vanskelige kår.

Debatten er viktig, og bør føres kontinuerlig - og man bør unngå sterke personkarakteristikker - særlig av dem som mener noe annet enn oss selv. I evenen til å saklig debattere dette, har venstresiden så langt strykkarakter - men jeg håper at en vedvarende debatt kan føre til økt saklighet.

Anonym sa...

Når muslimene blir i flertall (og det vil skje), da blir det andre boller da...se hva som skjer i Libanon. Historien har vist at det ALDRI har vært fredelig ko-eksistens etter at muslimene er mange og sterke nok. I Storbrittania øker den muslimske befolkningen med 6,5% pr år (dvs at denne befolkningen DOBLER seg i antall hvert 10. år). 40% av de mellom 16-24 år vil ha innført SHARIA lover, det er skremmende og et faktum, så kan folk si hva de vil. Det er ingen grunn til at det samme ikke vil skje i Norge. Stakkars mine barnebarn sier jeg bare.

Anonym sa...

Jeg gråter over hvordan de rødgrønnes naive handlinger innenfor innvandringspolitikken ødellegger dette landet. Ta deg en tur på grønnland i Oslo. Jeg ble rett og slett REDD.
Hvis ikke det skjer noe drastisk snarlig er norge og nordmenn som vi har kjent det helt borte. Det er nok det største landssviket Norge har opplevd noen gang. Etter min mening. Jeg er ikke rasist, men ønsker å holde ved det norske og deres grunn verdier.

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen

Bloggurat Blogglisten

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .