Jeg ville stemt dette partiet i dag:

Fremdeles en latterlig debatt

lørdag 20. juni 2009

Dagbladet spør om de ikke burde publisert saken der de spør hva som kan komme til å skje dersom muslimene blir i flertall i Norge. Reaksjonene på saken var stort sett negative, blant annet ble den kalt rasistisk Her på Norske Debatter ble denne islam-debatten omtalt som latterlig.

Det er den fremdeles. Dagbladet skriver selv at i følge SSB kommer ikke muslimer til å bli i flertall i overskuelig fremtid. SSB tror de kan komme til å utgjøre mellom 4 og 11 prosent i 2060.

Allikevel ønsket Dagbladet å skape røre ved å spørre en masse samfunnssynsere hva de tror vil skje om muslimene blir i flertall. Hvorfor? Det er jo en total ikke-sak!

Ikke nok med det, måten spørsmålet stilles på, antyder at man tror at et muslimsk flertall automatisk vil bety en hel masse for de fleste uønskede konsekvenser. Hvorfor det? Hvorfor skulle alkohol bli forbudt slik Aslam Ahsan tror. Se på et land som Tyrkia, 99% muslimsk, der kan man kjøpe alkohol overalt. Hvorfor skulle Norge, et land med lange alkohol-tradisjoner, plutselig forby det?

Poenget er, selv om man skulle ha et muslimsk flertall (noe som IKKE kommer til å skje), betyr ikke det at man automatisk innfører sharia-lover og taliban-tilstander.

Latterlig!



Labels:

10 kommentarer:

Anonym sa...

enig

Anonym sa...

Dagbladets første prioritet er å tjene penger,hvordan dette gjøres spiller ingen rolle og når DBs leserkrets har forandret seg til å bestå av stortsett yttre høyre så sier det seg selv at man må ha noe å fore dem med.Det diskuteres nesten aldri om hvordan man kan løse integrasjonsproblemer me snarere hvordan man kan få sendt innvandrere med mørk hudfarge ut igjen.Det å diskutere innvandring er i å forseg ikke galt men det er ikke hensikten til DB tvert i mot så er hensikten derimot å skape et fiendebilde nettopp av bla muslimer for derigjennem tjene penger.DB minner mer og mer som en gjeng med åtselgribber og ikke en seriøs nyhetskilde,men det er tydedelivgis godt for leserskaren til blekka å la sitt hat gå ut over folk som i liten grad har mulighet for å ta igjen uten å få dritt slengt etter seg.T J

Anonym sa...

Det er bare ett regne stykke folkens..

http://www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU

Begynner og tenke litt etter denne

Anonym sa...

I tyrkia er alkoholsalget under press, særlig utenfor de store byene i vest. Dette henger sammen med at det (milde) Islamistpartiet AKP som er i regjeringsprosisjon, jobber for å reversere den knallharde sekulariseringen som ble innført av Atatürk i 20-årene. Drar du f.eks til Trabzon ved Svartehavet vil du oppleve helt andre restriksjoner enn i Istanbul og Izmir. -Dette blir stadig strengere, og utviklingen merkes stadig flere steder.
Om noen synes den norske debatten om hijab i politiet var rar, er det ingen ting mot de spenningene det plagget utløser i Tyrkia. Der er det fundamentale fronter som står steilt mot hverandre, og det er ingen tvil om at hijaben (eller turban som de sier på tyrkisk) benyttes som brekkstang for å gjenreise Islam i tyrkisk offentlighet.
Selv om premisset for Dagbladets artikkel blir overdreven (muslimsk flertall i Norge), er det all grunn til å diskutere hva som skjer når konservative muslimer får større innflytelse i Norge.
Jeg synes Hege Storhaug fremstår som en paranoid ekstremist, samtidig som det er sjokkerende at Østrem-Khan påstår at befolkningens sammensetning "ikke har noen betydning". Selvsagt har den det, men vi kan ta et klart standpunkt mot de reaksjonære holdninger og menneskesyn i ekstreme religiøse miljøer, for å hindre at de får lov til å forme samfunnet vårt.
For meg er det helt uproblematisk om naboen min er muslim, så lenge han deler de samme grunnverdiene som meg og samme respekt for Norsk lov. Om han derimot er en krigsskadd analfabet fra Somalia som nekter kona si å gå ut og lar de 6 barna sine motta anti-vestlig indoktrinering på den lokale koran-skolen, er det rett og slett et kjempeproblem, og noe jeg helt klart ønsker å mindre av i landet mitt.

Marthe sa...

Det som kommer til å skje når muslimer kommer i flertall, er nok at det blir tillatt å misbruke barn. Petter hater jo overgripere og vil gjerne kastrere dem og sette dem i fengsel på livstid.
Men kanskje Petter bare er imot overgrep mot barn når det blir utført av personer med vestlig etnisitet, og at saken stiller seg helt anderledes når overgrepet blir utført av en muslim?

De som tror jeg tuller, les Koranen. Les om Islam. Profeten Muhammed giftet seg med seks år gamle Aysha og voldtok henne da hun fylte 9 år.

Anonym sa...

Helt enig med blogger, debatten er meningsløs.

Som muslim synes jeg det er pinlig å se folk som Aslam Ahsan og Abid Q. Raja uttale seg på mine vegne. For å være helt ærlig synes jeg at det burde bli tatt opp til debatt. Hva gjør dem til eksperter på ALLE muslimer i Norge?

Jeg vil gjerne at journalisten neste gang de sier 'muslimer' i et intervju spør dem om ikke de egentlig virkelig snakker om pakistanske muslimer, iranske muslimer eller om de kan definere hva de egentlig prater om, for de snakker i alle fall ikke om meg.
Ikke alle land med muslimsk majoritet har et forbud mot alkohol, tillater flerkoneri eller tviger kvinner til å dekke seg til. Ikke alle muslimer vil ha det slik engeng, til og med fra de landa som har de lovene og tradisjonene.

Jeg synes disse politikere burde sette seg litt mer inn i hvor forskjellige de muslimske menighetene egentlig er og finne ut av hva de vil før de uttaler seg om noe som helst. Jeg ønsker dem velkommen til min, der til og med kona til imamen ikke er dekket til slik disse pakistanske mennene skal få nordmenn til å tro.

Slik situasjonen er nå, vil jeg bare få dette ut til dere få som får lese det: Jeg er muslim, og ingen pakistanske eller iranske politikere - såkalte talsmenn for muslimer - taler for meg. De taler kanskje ikke engang for alle muslimer som kommer fra samme land som dem.

Konrad sa...

Det er en fullstendig oppkonstruert debatt. Skal man debattere dette i fullt alvor bare fordi Hege Storhaug og Jan Simonsen mener det er viktig?

Skal vi diskutere om månen er en grønn ost, bare fordi noen mener det? Hva med pavens skjegg?

Anonym sa...

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/partiene/arbeiderpartiet/article3133355.ece

"Han berømmer den amerikanske presidenten Barack Obama for hans Kairo-tale, som Jagland karakteriserer som «utrolig viktig historisk.»
–Det er kanskje for sterkt sagt, men amerikanerne kan redde Europa for tredje gang. De gjorde det i første og andre verdenskrig.
Det Obama gjør nå, ved å komme den muslimske verden i møte, kan redde Europa, sier han og viser til at det er Europa som har muslimene som nabo og på sitt eget kontingent.
–Hvis konflikten bygger seg opp, kan det bli ganske farlig, spår han".


http://www.youtube.com/watch?v=lk6VgFg-EK4&feature=related

Anonym sa...

Få øya opp og GI din stemme til FRP..... OG NEI TIL EU :-)

North Africa sa...

Poenget er, selv om man skulle ha et muslimsk flertall (noe som IKKE kommer til å skje), betyr ikke det at man automatisk innfører sharia-lover og taliban-tilstander.
------------------------------------------------
Tydeligvis du tror at Nordmenn er bedre enn alle andre folkgrupper. Det beskyttet av noen høyre makter.

De er bedre enn etterkomne av sankt Augustine, Donat , Gélase 1°, Miltiade , septime severuis, Tertullianus osv.

Vent litt at de har kjøpte nok eliten deres. Der skal du skjønne at islamistene trenger ikke å vær i flertall for å tvinge dine kone å dekke seg , og deg å faste ramadan.

Jeg er sikker at du er en av rasistene fra SV.

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen

Bloggurat Blogglisten

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .