Jeg ville stemt dette partiet i dag:

Kommer Frp til å ødelegge Norge?

tirsdag 18. august 2009

På nettstedet Kulturkampen.no har en rekke kjente fjes fra "kulturen" - skuespillere, kunstnere, musikere, etc skrevet under på et opprop som blant annet sier:

Kunst og kultur er grunnleggende goder som skal tilfalle alle i samfunnet. Aldri har skilllinjene i kultur-politikken vært klarere enn ved årets Stortingsvalg.

Kulturløftet til den rødgrønne regjeringen har gitt en historisk kultursatsning på to milliarder kroner. Et regjeringsskifte, og et stort Frp, vil kunne stoppe kulturløftet.

Vi støtter et fortsatt kulturløft i neste stortingsperiode, til beste for publikum, barn, unge, det frivillige kulturlivet, kulturarbeidere og den profesjonelle kunsten.


I et land der flertallet av befolkningens definisjon av kultur er å spise Grandiosa og se på Derrick, trenger man kanskje en stat som er villig til å bidra til å legge til rette for et bredere kulturtilbud. Dette er satt på spissen, men hva er det Frp tror at kommer til å skje dersom de tar fjerner kulturlivets penger?

Tror de at markedskreftene, "den usynlige hånd", allikevel kommer til å sørge for at vi i Norge får et godt kulturtilbud? Kanskje det blir slik på lang sikt, hvem vet, men på kort sikt tror jeg det kan få svært negative konsekvenser.




Labels:

10 kommentarer:

Anonym sa...

Husker vi iblant fikk besøk av Riksteatert og Rikskonsertene på barneskolen. De fremførte svært så kulturelle greier som ingen fattet noe av. Iblant var det bare skummelt og kjipt. Ofte hadde vi ikke sider i bøkene våre, men skolen fikk likevel penger til å kjøpe et svært kunstverk å ha i skolegården.

Noora Noor sier hun "ikke får være meg selv" om FRP får styre kulturpolitikken. Så hun er altså en rent statsstøttet kulturutøver?

Vi har så vanvittig mye kultur og kulturøvere per innbygger i Norge. Det er nærmest et fullt hotellkoldtbord for ti mennesker. Du skal også grave igjennom bra mye gråstein for å finne gull i alt dette.

Problemet er at staten støtter FOR MYE kultur som lever ene og alene på staten. Vi kan ha godt av store kutt, men ikke i FRPs størrelsesorden.

Anonym sa...

Kultur politikken til FRP er for meg FRP's eneste negative politikk.

Anonym sa...

Verdens største pop og rockemusikere har kommet dit de er med hardt arbeid, massivt talent, ståpåvilje, mange år med lite eller ingen inntekt, private investorer (plateselskap) og fans. Beethoven, Bach, Mozart med flere ble finansiert av private personer.

At sønnen til en eller annen SV politiker skal få skvette litt maling her og der samt herpe en bil og parkere den på gata og kalle det kunst er helt greit, men ikke pokker om man kan forlange at vanlige skattebetalere skal betale for kalaset med harmdirrende finger hvor man i samme slengen anklager nevnte gruppe for å være uskolert, harry, egoistiske og uintelligente om man vurderer noe annet.

Anonym sa...

FRP er det eneste lille håpet lille Norge har for å enda eksistere som et NORSK land. Håper for all del FRP kommer til makta.

Anonym sa...

FRP vil ødelegge Norge.De er for et samfunn hvor egoet vinner. De som faller utenom får klare seg selv.Det som er mest alvorlig er at denne gjengen skal bestemme over oljefondet. Med den kompetansen dette partiet innehar er jeg redd for hva framtidens generasjoner sitter igjen med hvis FRP får styre. De klarer ikke å styre landes hovedstad engang.Der går byråder fra FRP av etter den ene skandalen etter den andre.

Anonym sa...

Et samfunn hvor FRP styrer vil ikke bli et rikt samfunn.Kultur har alltid vært noe som beriker folks liv. At noen får hjelp av staten er vel ikke så ille. Verre er det at de som synes kultur er dyrt for staten, støtter Rimi Hagen og Maskara Midelfart med millioner gjennom skattelette, hvis FRP får makta. Hvilken glede har vanlige folk av disse figurene? FRP med makt vil ikke bare rasere kulturlivet, men de vil selge unna alt staten eier.Stem Rødgrønt

Anonym sa...

Alle som stemmer FRP, kjøp boka til Magnus Marsdal FRP på 1-2-3.Det kommer det klart fram hva FRP står for.

Anonym sa...

Frp her er veldig for kulturhus som faktisk skal bygges. Det er reinspikka tøv å påstå at freppere ikke er interessert i kultur. De er bare lite interessert i alle de som hever kunstnerlønn/statslønn eller hva det heter nå,.. uten å bidra med så mye. Jfr en viss person som mottok lønn i årevis uten å produsere ett eneste filmmanuskript.
Det er forøvrig korrekt som det nevnes i annet innlegg her; skoler kan sitte og ikke ha bøker nok, mens det kjøpes kunst til veggene. Sånn er det med budsjetter :-)

Anonym sa...

Frp kommer til å selge ut staten Norge i løpet av kort tid

Anonym sa...

for de som frykter for Norsk kultur, Norsk filmråd osv osv....

ta en titt på utlandet hvor mange land ikke støtter filmprosjekter og skuespillere, MEN allikevel har de mer verdenssukess og tjener utrolig mye mere penger på sine filmer, enn man klarer her i NOrge.

Svaret er enkelt; Norske politikere som lar sine kulturvenner få komme frem, fremfor mennesker som har talent og er bedre kvalifisert til å lage bedre kunst.. Norges største maler, har flyttet fra norge for leeenge siden og han er verdensberømt. hvilke nandre såkalte oslo kunstnere kan pårope seg dette?

AHA brukte tid og penger selv, ingen statlig støtte og vi vet alle hvordan deres historie er...

Nei fjern støtten til alle politiske kompiser, for som vi ser, er resultatet svært dårlig, sammenlignet med andre land. Filmen Max Manus var i mine øyne et makkverk og skuespiller prestasjonene var på høyden med Hotel Cæsar, altså lavmål...

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen

Bloggurat Blogglisten

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .