Jeg ville stemt dette partiet i dag:

Løpet kjørt for Kongo-gutta?

torsdag 20. august 2009

Kongosaken ruller videre! Som i et tidligere innlegg her, kan man jo drømme om at Norge betaler løsepenger og kjøper ut gutta som sitter urettmessig fengslet i Kongo, men det er nok svært usannsynlig. Et håp er at de kan bli utlevert til Norge for soning etter at de er blitt dømt skyldige, men det er heller ikke lett å få til.

Forsvareren deres sier han vil anke saken til Haag om han blir nødt til det. Men han virker som en stor tullebukk etter at han mente blodet Moland vasket på bildet var geiteblod. Kanskje han bare tilpasser seg intelligensnivået til resten av det kongolesiske rettssystemet.

Nei, med et gjennomkorrupt "rettssystem" og dommere som kanskje blir truet til å dømme dem til døden, ser det mørkt ut for gutta akkurat nå. Det eneste lyspunkt er at fengselets "president" - den største og sterkeste fangen, antageligvis - har tatt dem under sine vinger og sørger for at de får være i fred.

Hva tror du? Får dette en lykkelig slutt?






Labels:

31 kommentarer:

Gro sa...

Hva er det som får deg til å tro at de er uskyldige? Ville du tatt det samme for gitt om det var to kongolesere som - i følge vitner - hadde drept en nordmann i Norge????

Musikkglede med noko attåt sa...

De er etter all sansynelighet skyldige i noe! Men ikke det de er siktet for!
Og rettsaken er uansett en parodi, selv om de skulle være skyldige!
Dette viser for hele verden at Afrika er et ikke-land når det gjelder rettsikkerhet!
Og vi bør snarest kutte ut all støtte til dette møkkalandet! Pengene går uansett i lommene til de som "regjerer"!

Anonym sa...

Afrika er ikke et land, det er et kontinent.

Anonym sa...

Dette hadde blitt rettssak i Norge også. Og antakeligvis ville de tiltalte blitt dømt.

Bare se på to av bevisene:
- Bildebeviset hvor Moland tørker ut blod av bilen. Det er et klart bevis på at de har hatt befatning med drapet.
- To vitner i bilen så de tiltalte utføre drapet.

I tillegg har de to nordmennene hatt et ganske suspekt opphold i Kongo - falske ID-kort, Forsvarets ID-kort mv. Dette er noen cowboyer ute etter å tjene raske penger.

Deres forsvarers argumentasjon er en vits. Mye av argumentasjonen han fremmer, er at bevisene er innhentet på feil måte. At konene ikke er gift på riktig måte osv (hvorfor konsenterer ikke norske medier seg om hvilken forferdelig påkjenning slik argumentasjon må være for henne??). I tillegg kommer han med ugrunnede teorier - feks om at blodet i bilen stammer fra en geit. Det strider jo mot de tiltaltes egen forklaring. Hvorfor kan han ikke konsentrere seg om spørsmålet om de tiltalte utførte drapet eller ikke?

Det som er bekymringsverdig, er at de tiltalte ikke får god nok tilgang til tolk. Og hvis det stemmer at de avkreves penger for frifinnelse, er dette kritikkverdig. Men når det gjelder spørsmålet om de er skyldig eller ikke, synes jeg mye taler for at de nettopp er det.

Anonym sa...

Afrika er ikke et land, det er et kontinent som består nesten femti suverene stater. Forrige kommentar er vel neppe alvorlig ment. Så dum er det ikke mulig å være.

Og hvorfor er de ikke skyldig i det de er siktet for? Hva vet du som vi andre ikke vet? At rettssaken er en parodi er det vel få som er uenige om, men det betyr vel ikke at de tiltalte er uskyldige.

Anonym sa...

Jeg vet ikke hva de har gjort og ikke, men de var ikke på pakketur i Afrika.. de er proffe etellerannet.
Imidlertid ser det ut som mange håper å bli millionærer i den saken..gitt at medias oppgitte erstatningssummer stemmer. Tar mye med saltklyper her.

Musikkglede med noko attåt sa...

Dom som sier at andre er domme, dom er domme dom!

Anonym sa...

Dersom det hadde vært to negere som hadde blitt dømt for drap i Norge, så hadde de fått 3 år innenfor murene og trygd resten av livet.

Anonym sa...

To væpnede nordmenn på pakketur ja. Tror ikke disse to guttene er uskyldige. Hele opplegget rundt turen, og det som skjedde, virker muffens. Rettsaken virker også noe komisk.

Anonym sa...

Mange vettuge svar her...

Bevisene sier svært lite, vitnene sier enda mindre, hvorfor skyte en men la de andre to leve? Den forstod jeg ikke... Dersom du dreper noen i et land som Kongo vet du å ikke etterlate vitner som kan felle deg.

Er det gjort tester for å knytte påstått drapsvåpen til offer? Tviler på det.

Bildet har ingen betydning for her er det ord mot ord. Ja han tørker blod, forklarer smilet med at det er en naturlig reaksjon, godt mulig... Folk reagerer på de merkeligste måter i slike situasjoner. Et slikt bilde skal ikke i en normal rett være et fellende bevis... Det kan være underbyggende men kan ikke basere seg på slikt bilde alene.

Hva et telt og det andre som ble fremlagt har med saken å gjøre forstår jeg ikke, hvordan knyttes det til saken?

Synes dette bare er et stort sirkus jeg, denne saken burde gått i en uavhengig rettsal, nå bygger Kongo bare opp sitt rykte som sirkusnasjon.

De kan ikke henrette i denne saken, det vil ødelegge svært mye for dem diplomatisk. Jeg blir svært overrasket om så skjer.

Kongeriket Norge burde gjøre mer for å involvere seg i denne saken!

Anonym sa...

Mulla Krekar får bli i Norge fordi han risikerer dødsstraff ved hjemsending. Her sitter to nordmenn og venter på dødsstraff i verdens søppeldynge og Støre klarer ikke løfte fingeren engang!

Denne saken er en parodi, alle apekattene vil bli millionærer pga dette "drapet".
Moland og french var topptrente soldater og de hadde nok neppe latt to vitner stikke av om de hadde utført dette drapet.

Anonym sa...

Dette er ikke en rettssak.Alt styres av emosjoner og angst-og ingen forstår hverandre og ingen kan resonnere rasjonelt.

Anonym sa...

Mulig de to ikke har helt "rent mel" i posen.
Men det får da være grenser for umenneskelig behandling. Dette er bare en parodi som dreier som om pengeutpressing !
Dette er fullstendig vanvittig.

Unknown sa...

De er nok skyldig i noe, men om det er drapet veit jeg ikke. Hele rettsaken nedi Kongo har jo virka rimelig korrupt. Navnefeil i obdusjons-rapporten, tvilsomme vitner, og nå at UD ble nektet adgang til nordmennene...
Syns også det er spes. at mange av Norges politikere skriker og bærer seg når det er snakk om å sende hjem Mulla Krekar fordi han kan få dødsstraff, men gjør ca. ingenting for våre egene landsmenn som er så godt som forhåndsdømte til døden i Kongo.
Syns også familien til den drepte var kjapt ute etter å be om penger.

Anonym sa...

Noen som kan forklare meg hvordan 2 vitner i en drapsak kan søke om erstatning?
Får ikke dette til å passe inn!
Kutt all støtte til dette korrupte regime ASAP
Kongo er bare FUBAR, mer er det ikke å si om det

Anonym sa...

Kongo gutta fortjener ikke no mer en det de får, hadde de reist på chartertur istede hadde ikke detta skjedd. kan henge mullar krekar og kongogutta opp i tau midt på karl johans gate, så kan vi jo se hvor lenge det er til noen dytter vekk stolene de står på:D weeee!:)!

Anonym sa...

Hadde dette vært 2 negre i Norge hadde de blitt frikjent i en rettsak.

Hadde rettsystemet i Kongo vært intressert i å holde en rettferdig rettsak hadde de gjort det.

Alle i Kongo hører ordet Norge og prøver fortvilt å tjene penger på dette. Det er sakens kjerne..

Om de to dustene er skyldige eller ikke er umulig å vite, men jeg TIPPER at de ikke er skyldige. men jeg er glad for tiden de har tilbrankt så langt i fengsel der nede.. kansje de lærer at å reise på "backpackertur" til en krigsone med ForsvarsIDer og våpen er en latterlig ide. Slik dumskap burde være straffbar.

Anonym sa...

Slutt å prat om dødsstraff. Kongo utfører ikke dødsstraff.

Anonym sa...

Hvis det er slik at de faktisk har drept sjåføren må de forholde seg til lovene de har i Kongo. Man kan ikke gjøre ulovelige ting i andre land og forvente at Norge skal stille opp og få de ut av det. Drap er uansett ulovelig, og da får de ta den straffen de får.

På den andre siden blir rettsaken gjennomført dårlig, og de får ikke de rettigheten de skal ha, f.eks en ordentlig tolk. Hvis de da er uskyldige er dette en forferdelig situsjon får guttene. Det er vanskelig å vite hva man skal tro, og det er jo ikke slik at nordmenn ikke dreper. Nordmenn dreper nordmenn i Norge også. Jeg synes det bilde snakker for seg selv..

Anonym sa...

Denne saken har fra dag én handlet om penger, penger, penger.. Som om de ikke vet at Norge er et rikt land? Hvor naive kan vi egentlig bli? En farse fra ende til annen! En gylden mulighet til å presse den norske stat for 40-50 mill. Lykke til dere, som har troen på rettsikkerhet i Kongo!

Anonym sa...

Foreslår at vi sender Kongo noe. Hmm er vel på tide vi sjekker om Flyene vi bestillte fra USA er noe tess? Leser at Heimevernet ikke får skytetrening...hmm...kanskje vi skal slå to fluer i en smekk?

Samtidig stenger vi pengekrana til Kongo og trekker ut ambassaden....fiks ferdig.

Anonym sa...

de er uskyldige kan jeg vedde livet mitt på faens fjotter som ikke skjønner det!!! kongo vil prøve få penger av norge de tror norge er et rikt land .er bare bullshit at de har drept sjåføren er selvsagt at andre har gjort det og alle legger skylda på dem ,de andre er selvsagt rasister som hater hvite og gledelig lyver for få de dømt.dere antirasister kan jo skamme dere når dere ser på hvordan de svarte er mot de hvite. de hater de hvite. man kan jo omtrent se på de norske at de er uskyldige jeg ser at joshua er en god fyr det vises med en gang i øya morder ? er dere stein gale ser da at han er en good guy. alle kongoaper kan dra til helvete. hvor mange nordmenn dreper i norge? er jo stort sett bare utlendinger som ståpr for drapa her eda de er i kraftig fåtall pr innbyg. nordmenn erikke oppdratt til ta drap lett slik de jalllanda har ,stadig gjengdrap heri norge av utleninger for dem har ikke et liv så stor betydning.nordmenn dreper nesten aldri.og det er fakta ,men somaliere og pakistanere dreper jo noen for ingenting.

Anonym sa...

DUST!

Anonym sa...

...Norge har ingen ambassade å trekke ut i Kongo.

Glenn sa...

What goes around, comes around.
Etter at Moland og French har blitt funnet skyldige og dømt livstid i kongolesisk fengsel, håper jeg virkelig at staten Norge kan subsidiere Vaselin-forbruket til guttene. For med tanke på alle de store, svarte, muskuløse fangene som kommer til å rævkjøre Moland og French på nattlig basis, tipper jeg at det kommer til å gå betydelige mengder Vaselin i prosessen.

Anonym sa...

Spreng hele dritten og lag parkerings plasser til vestens biler.

Anonym sa...

primitive jævler.

Anonym sa...

Nå er det spesielt viktig å gi bistand til Kongo,SV!
Så de klarer å få avsluttet denne "rettsaken" fortest mulig.
Jævla utakknemlige monstre..

Andrej Iacobowich sa...

Kongo har dødsstraff, men den praktiseres ikke. Det foregår slik at man søker presidenten om benådning, og presidenten svarer av prinsipp ikke på slike henvendelser. Og så lenge han ikke svarer kan ikke dødsdommen iverksettes. Dvs. aldri.

Neppe noen speidertur disse to gutta har vært på; de har muligens svart på en annonse i "Soldier of Fortune" eller noe sånt, men om de er skyldige i det de faktisk er tiltalt for får vi neppe noengang vite. Alle sporene er kalde eller ødelagt, og det uten at det har blitt utført noe ordentlig politiarbeid (etter hva media forteller).
Dette er kanskje ikke det kongolesiske politiets feil: De måtte søke om penger til bensin for å besøke åstedet, og det tok to dager i byråkratiet!

Men uansett; mye av dette dreier seg nok om penger. Sjåførens enke påstår at hun ikke har penger til mat, enda hun har $200 fra Edvardsen-misjonærene i måneden. Det er vel 2-3 ganger så mye som det en vanlig lønnsmottaker tjener.

Millionkravene flakser veggimellom! Selv vitner krever erstatning, noe som glatt ville ha eliminert dem som vitner i en rettsstat.

Saken er i all sin elendighet ikke uten humor, som da aktor opplyste at de tiltalte tilhører "den topphemmelige eliteavdelingen H.M. Kongens Garde"...

Anonym sa...

Aper bør ikke føre en rettsak!

Anonym sa...

Petter; jeg anser deg for å være en større tullebukk enn advokaten. Kibambe er dyktig som f. Årsaken at han går til angrep mot bildet der Moland vasker blod er jo enkel; han vil så sterk tvil om bevisets stilling, som det så fint heter. En hver forsvarer ville gått til angrep på et slikt makeløst "bevis" - da det rett og slett beviser ingenting - enn at Moland vasker blod. Ja det kunne rett og slett vært geiteblod - selv om vi vet det ikke er det.


Og selvsagt er de uskyldige i drap og spionasje. Ville du eller andre av disse hobbydebattantene som dominerer på denne tullesida stått fram som en veltalente bauta i media om du nettopp hadde knerta en fyr med et skudd mot hodet? Neppe. Hva er drapvåpnet? Motivet? Bevis overhodet? I en hvilken som helst rettssal i den moderne verden ville disse to gutta blitt frikjent på rappen. Det er bare i Kongo eller i et annet storkorrupt land dette kunne skjedd.


Og når det gjelder French og Moland blir de neppe sittende lenge i kongolesisk fengsel. Høyesterett er ikke en korrupt militærdomstol, jeg vil tro de har et helt annet syn på saken enn det som har foregått til nå. Om ikke - så vil denne saken bli avgjort politisk.


Kenneth

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen

Bloggurat Blogglisten

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .