Jeg ville stemt dette partiet i dag:

Jonas gjør jobben sin

onsdag 23. september 2009

Jeg får vel spise i meg de ordene jeg skrev om at norske myndigheter "reagerer sterkt, men gjør ingenting" i forhold til dødsdommen og farsesaken mot de to nordmennene i Kongo. Ting er faktisk blitt gjort. Riktignok flere uker etter dommen, men uansett, saken er ikke blitt ignorert av UD slik mange fryktet.

Nå har i alle fall utenriksminister og messias Jonas Gahr Støre tatt en prat ansikt til ansikt med Kongos utenriksminister som "legger sin ære i" at ankesaken skal gå rett for seg. Akkurat det bør man kanskje ta med en klype salt, man har jo i løpet av sommeren fått ganske grundig vist hvor ærlige og redelige kongolesiske myndigheter er.

Men allikevel, med en garanti som denne, og med antydninger om muligheten for utlevering til Norge, vil jeg si at fremtiden ser ganske mye lysere ut for danskebåtvekterne/leiesoldatene/grensevaktene/turoperatørene French og Moland.

Tror du dette får en "lykkelig slutt"?




Labels:

4 kommentarer:

Anders sa...

Hvis det er tilfelle at de er skyldige i det de har blitt siktet for, så mener jeg de skal bli straffet i hehold til strafferammene i Kongo. Nordmenn er ikke noe mer verdt enn andre mennesker. Vi må også stå til rette for de handligene vi foretar oss.

Tydelig at Norge er verdens beste fristed for kriminelle. Nå er det ingen av oss som vet hvorvidt de er skyldige eller ikke, så dette er bare min mening om de skulle være skyldig.

Samtidig må jeg si at siden jeg ikke kjenner de, eller har noen feles bekjente med de, så bryr jeg meg fint lite om hva som skjer videre.

Bare synd å se hva som skjer med det en gang vakre Norge.

Ola Dunk sa...

Store gjor forskjell.
Ingen har hort om denne mannen i Vietnam som sitter fengslet der,ingen kommentarer fra store.
Men ambasaden i Hanoi,opplyser at de ikke kan oppgi navnet eller fengslet han sitter,av taushetplikten,men forsikrer at han blir fulgt opp.
Hadde vert veldig fint om pressen hadde engasjert seg,sa vanlige mann i gata kunne folge opp denne mannen.Det er politikk,sa derfor er det vel stille fra regjeringen.
Aviser skriver om alt fra drap i thailand til narko i sydamerika,men aldri om denne mannen som sitter i Vietnam,under veldig kummlige forhold.
En skam a gjemme bort mennesker pa denne maten.
Skam dere store og jens.

jada sa...

Støre gjør en meget god jobb .

Anonym sa...

Ola Dunk: Jeg tror ikke du vet hva du snakker om. UD skal sørge for at nordmenn får sine rettigheter, men ikke noe mer. De følger opp om mannen forstår hva som skjer, evnt har en tolk, advokat, om han trenger lege eller medisiner pga kronisk eller midlertidig sykdom.
Mest sannsynlig har de satt sjømannskirken i kontakt med mannen slik at han får besøk hver uke, og de tar med både klær og norsk og/eller engelske aviser. Og slike ting. Eller ambassade eller nærmeste konsulat tar seg av dette som sjømannskirken ofte tar seg av. UD sørger også for at mannen kommer i kontakt med enten familie eller venner.
Nå kan heller ikke UD ta direkte kontakt med familie og venner for å informere om dette. Det må helst vedkommende selv gjøre, dette har med personvern å gjøre.

Om noen ringer til UD eller utenriksstasjon så får man ingen kommentarer om vedkommende eller om temaet. Egentlig skal man ikke engang bekrefte eller avkrefte forholdet.
Man vet aldri hvem det er som spør. Disse ting må derfor gå igjennom riktige instanser og prosedyrer for best å sørge for personvern og taushetsplikt.
Ikke alle nordmenn vil heller at familie og venner skal vite at de sitter i fengsel for f.eks narkotikasmugling.
Skal disse menneskene tvinges til å ta kontakt med familie og media og alle andre, slik at hele lille Norge vet hvem de er, hvor de er og hva de har gjort??
Man kan faktisk ikke engang fortelle hvem som har vært innom en utenriksstasjon. Det er ikke noe noen har noe med. Og det er ikke de ansattes oppgave å fortelle hva henvendelser til enkelt personer gjelder. Det får være opp til hver enkelt å fortelle omverdenen om dette.

Så, kanskje du skal la stakkaren nede i Vietnam være i fred. Han klarer sikkert å ta en tlf til VG om han føler for det!

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen

Bloggurat Blogglisten

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .