Jeg ville stemt dette partiet i dag:

Reagerer sterkt, men gjør ingenting

tirsdag 8. september 2009

"Norge reagerer sterkt", sier utenriksministeren om dødsdommen de to nordmennene fikk etter en særdeles bisarr rettsak i Kongo. Men hva er neste skritt? Vente og se. La dem lide i fengselet litt til, la dem anke dommen og se hva som skjer.

Som om neste dommer og rettsak kommer til å være mer rettferdig. Så lenge bandittene i Kongo vet at de har fått tak i to norske melkekuer kommer de til å fortsette å dømme dem til døden helt til norske myndigheter blar opp.

Og ikke ett ord fra Norge om det kanskje mest oppsiktsvekkende med saken - at de to var anklaget for å spionere på vegne av Norge og at en av de fire-fem dødsdommene de fikk nettopp er på grunn av denne absurde anklagen.

Norge må gjøre noe, selv om det setter politisk korrekte rødgrønninger i en svært ubehagelig situasjon.

Media:






Labels:

29 kommentarer:

Anonym sa...

Er vi virkelig så svake at vi ikke kan støtte våre egne i en slik situasjon. Disse guttene har til og med tjent fedrelandet med å fullføre verneplikt. Ufattelig at dette blir brukt mot dem, og at Norge ikke gir dem mere støtte enn å la presse og media virke som alibi for å la dem være der de er nå. Kanskje på tide å skifte styre i Norge også?

Anonym sa...

HAR ALLE GLEMT DEN PERSONEN SOM LIGGER DØD DER NEDE??? de har KALDBLODIG drept en PERSON! Heng dem begge to..

NORDMENN skal ikke gå rundt å ha noe EKSTRA PASS fordi de ernordmenn å gå rundt å ta LIV:..

DØDSSTRAFF..blod for blod tann for tann

Anonym sa...

Kansje på tide det blir en stopp i hjelp til dette landet, stopp all hjelp og la det komme klart fram at det er denne saken som er grunnen. Det er vel ikke få milioner som finner veien fra norsk bistand og ned i lommene på regeringen...

Anonym sa...

"""HAR ALLE GLEMT DEN PERSONEN SOM LIGGER DØD DER NEDE??? de har KALDBLODIG drept en PERSON! Heng dem begge to..

NORDMENN skal ikke gå rundt å ha noe EKSTRA PASS fordi de ernordmenn å gå rundt å ta LIV:..

DØDSSTRAFF..blod for blod tann for tann"""

kansje du hadde sett litt annerledes på det om det var du som var plukka ut til å vere skyldig siden du skiller deg ut på hudfarge....
Ser ut som om du gjør det her i Norge siden du skriver som du gjør....

Agent Provokativ sa...

til Anonym som mener tann for tann:
du e sikker en afrikaner, kanskje akkurat fra Kongo.

ellers: ja, hele saken er helt forferdelig, dette er ren terrorisme, internasjonal terrorisme

http://agentprovokativ.vgb.no

SHJ sa...

Hva mener dere at den Norske stat kan gjøre da?? Skal vi bla opp 360 mill av Norske skattebetalere sine penger for å frigjøre to karer i Kongo som selv har satt seg i den situasjonen de er i. Alle vet at de gutta ikke var på speidertur akkurat. Eller skal vi gå til væpnet aksjon mot landet Kongo, og frigjøre to kriminelle med makt??

Hva tror dere det gjør med sikkerheten til andre Nordmenn som befinner seg i en hvilken som helst banan-republikk hvis vi punger ut for disse karene? Nordmenn kommer til å bli sett på som lette mål for kidnappere i hver mørke krok av denne kloden, noe som ikke er så bra kanskje..?

Anonym sa...

Nå er det vel ikke slik at vi bare kan rusle ned og hente dem hjem til Norge? Millitært da eller?
Selvfølgelig må Norge gjøre alt i sin makt for å hente 2 nordmenn hjem slik at de slipper dødsstraff, men det er ikke slik at vi bare kan dra og hente dem hjem som om vi er på handletur på Svinesund.
Og folkens...... hva faen veit vi hva UD driver med nå. Det er jo ikke slik at UD reklamere rpå nasjonal tv alle korta de kanskje sitter med i ermet heller.

Til slutt..... disse gutta har ikke vært på feriekoloni as..... disse gutta har drevet med langt mer enn de burde.

romeo clive sa...

Hva faen mener dere Norge skal gjøre ? gå til krig mot Kongo fordi de har dømt to tusseladder som har vært i jungelen og lekt krig, og skutt en gang for mye ?

Anonym sa...

Desse to gutta har egentlig vært amatører..våpen, militære id, bilde på mobil..skikkelig gutta på skauen tur i et av verdens farligeste land. Hva pokker tenkte dei på ? Om dei fortener dødsstraff -NEI om dei fortener ei rettferdig rettsak - JA dette for å få fram i lyset kva dei egentlig gjorde der nede. Ingen turisttur i alle fall.

Anonym sa...

Rød grønn regjering ofrer etniske landsmenn i stedet for å stannse mange million støtten til Kongo i det flerkulturelle eksperimentet.
Dette er landsforræderi. De 2 der nede har ingen beviser som viser at de har drept noen somn helst.

Vår sittende regjering er mere opptatt av å få inn typer som flykaprer Souhaila Andraves og terrorister som Mulla Krekar i likhet med tusener av andre drap og voldtektemenn.
Vi leser om ofrene deres i avisen hver dag, men venstreekstreme journalister vil helst vinkle inn at det er voldsmenn som må digges rundt.

Underdannige politikere rundt korrupte regimer og krimminelle utlendinger må stemmes bort.


Nordman, bruk stemmeretten din!

Anonym sa...

Enig med den som sa "hva faen veit vi hva UD driver med nå.." Det er nettopp det, og det ligger i utenrikstjenestens natur; diplomati foregår ikke i avisene. UD har antagelig vært på banen hele tida. Det er antagelig også riktig å vente til neste rettsinstans, for denne første rettssaken fremstår jo som det reneste tøv, der alt som er funnet i veigrøfta blir presentert som "bevis". Hensikten er jo åpenbar: Pengeutpressing. Hvis farsen fortsetter, tenker jeg nok at UD blir mer og mer synlig.

Anonym sa...

Syns Norge burde true med å stoppe all økonomisk støtte til bananrepublikken Kongo, samt kreve alle pengene som de har gitt i støtte tilbake igjen om ikke Moland og French settes fri asap.

Anonym sa...

Etter å ha sett utenriksministeren i dag, så tror jeg nok alle kluter settes inn. Det er sikkert ikke allt vi får vite, men jeg tror at Moland og French vil komme trygt hjem. Ting må bare roes ned først, og for det trengs det tid.

Frem til i dag har styresmakten vært tause, det vi har fått inntrykk av, er passivitet, et inntrykk som har funnet troverdig støtte i profilerte advokaters kritikk over Ud' manglende engasjement i saken. ikke vet jeg, men mulig det har vært jobbet på spreng hehe tiden.


Godt at Støre poengterer at Norge er prinsippiellt imot dødstraff, og det bør det kjøres hard på overfor Kongo i fremtiden.

Kanskje Norge skulle støttet en revulisjon i landet, Verden har sjelden sett et så brennende og sykt scenario som i Kongo i dag. Seksuell vold i Kongo ble høsten 2008 så omfattende at det ifølge hjelpeorganisasjonen Care kan kalles en epidemi. Men er det Noen som kunne grepet makten?, er Laurent Nkunda like galt valg som Den sittende regjering? Med penger og ressurser bør det være mulig å få et regime skifte. Det innebærer krig, men er ikke det akkurat det som skjer nå også. Kanskje det bare bør ekskalere slik at soldater blir opptatt med å å krige om makten, fremfor å gå rundt å drepe og voldta i villskap. Nå vet jeg serdeles lite om slikt, men det bør skje noe i det landet snart.

Anonym sa...

Norge burde bombe hele kongo. eller ivertfall kutte bistanden

Anonym sa...

Tror mange glemmer også en annen faktor og det er vel at befolkningen i Kongo er møkk lei alle "eventyrere" som kommer og tror de eier landet fordi de har med seg et våpen og kan bruke det. Hva skal til for å hisse opp en hel storby - drap på en person, neppe... Dette er helt sikkert politikk på høyere plan der Kongo prøver å sete et eksempel på hva som skjer med soldater fra andre land som kommer og tyrraniserer deres land innleid av gruveselskap m.fl som ikke er kjent for å tenke på lokalbefolkningen.

Dumme naive gutter fra Norge som skal tjene lette penger på et samfunn i krise (6 mill drept de siste 10 år). De får seile sin egen sjø. Tjent sitt land my ass.... De setter alle hederlige reisende fra Norge i fare med sin dumme opptreden.

Jeg synes UD har hjelpt dem nok.

Anonym sa...

http://frokenmakelos.com/2008/11/08/kongokrisen-for-dummies/

Kongo for Dummies!

Anonym sa...

Trodde de fleste i Norge var i mot dødsstraff. Det er å dette grunnlag at staten Norge bør reagere og gjøre noe for de to nordmennene. Norge reagerer jo ellers på ting i utlandet de er uenige i,eller?? Er redd denne saken får større konsekvenser for opnionen og folks toleranse for "fremmede" her i landet dersom utfallet blir fatalt.

Anonym sa...

Har noen tillit til denne forsvareren som stikker av når de tiltalte trenger han mest??? Og hvem er det som betaler her, er vel ute etter mer penger han også...

Anonym sa...

Etter å ha sett utenriksministeren i dag, så tror jeg nok alle kluter settes inn. Det er sikkert ikke allt vi får vite, men jeg tror at Moland og French vil komme trygt hjem. Ting må bare roes ned først, og for det trengs det tid.

Frem til i dag har styresmakten vært tause, det vi har fått inntrykk av, er passivitet, et inntrykk som har funnet troverdig støtte i profilerte advokaters kritikk over Ud' manglende engasjement i saken. ikke vet jeg, men mulig det har vært jobbet på spreng hele tiden.


Godt at Støre poengterer at Norge er prinsippiellt imot dødstraff, og det bør det kjøres hard på overfor Kongo i fremtiden.

Kanskje Norge skulle støttet en revolusjon (http://nn.wikipedia.org/wiki/Revolusjon) i landet. Verden har sjelden sett et så brennende og sykt scenario som i Kongo i dag. Seksuell vold i Kongo ble høsten 2008 så omfattende at det ifølge hjelpeorganisasjonen Care kan kalles en epidemi. Barn og kvinner drepes og voldtas daglig.
Men er det noen som kunne grepet makten?, er Laurent Nkunda like galt valg som det sittende regime? Med penger og ressurser bør det være mulig å få et regime skifte. Men er vesten villig til å støtte en revolusjonær krig?. Det innebærer vold, men er ikke det akkurat det som skjer nå også?? bare verre enn det man vanligvis forbinner med en krig?. Kanskje det bare bør eskalere slik at soldater blir opptatt med å å krige om makten, fremfor å gå rundt å drepe og voldta uskyldige kvinner og barn i ren villskap. Nå vet jeg serdeles lite om slikt, men det bør skje noe i det landet snart.
Kongo for Dummies: http://frokenmakelos.com/2008/11/08/kongokrisen-for-dummies/

Anonym sa...

Bare fordi Norge løslatter mordere etter noen få år bak muren trenger ikke å bety at Kongo bør gjøre det samme. I visse stater i USA hadde de også risikert dødstraff, men tviler på at reaksjonen fra Norge hadde vært av samme innhold og dimensjon. Fordi man gir bistand til et land så skal man ikke tolke det slik at man kan begå kriminelle handlinger og få mildere straffer i det landet. DET er korupsjon. Mentaliteten om at alt kan kjøpes eller plyndres i Afrika. Det er det som hindrer fremgangen på det Afrikanske kontinentet.

Ha mer sympati for ofrets familie og forståelse for den kriminelle handlingen begått av disse to gjerningsmennene enn deres tilknytning til Norge.

Anonym sa...

La oss gjøre et lite tankeeksperiment.
Sett at de tiltalte hadde blitt frikjent og sluppet ut. Hvor lenge hadde de klart å holde seg i live? Det vet ingen, siden dette er en tenkt situasjon. Det er et faktum at det er lynsjestemning i lokalsamfunnet, så bruk fantasien.

OK. La oss anta at siktelsen av de to guttene er økonomisk motivert, noe som er sannsynliggjort gjennom "rettssaken" med høye erstatningskrav.
Hvor mye ville de tiltalte være verdt i to kister? ... Ja riktig.
Hva ville da være det smarteste aktor/jury kunne gjøre for å "sikre" at lynsjemobben ikke tar saken i egne hender? See the point?

Kanskje dødsdommen er det beste som kunne skje for å holde de to guttene i live. Tenk over et øyeblikk hva som kan være grunnen til at de har de *både* har fått et erstatningskrav *og* flere dødsdommer.

Anonym sa...

Uskyldig inntil det motsatte er bevist, anyone? :)

Merlin sa...

Nokså lavt debattnivå på denne bloggen, er det ingen over 18 år her.

Vel...

Vi snakker her om to norske voksne menn som frivillig velger å reise inn i en krigssone. Hva slags signal vil det være for andre nordmenn å hjelpe dem i denne situasjonen? Blir de henrettet kan mange andre med liknende planer bli reddet fra å gjøre det samme.

Ingen kan forvente at UD skal redde voksne normenn fra ren dumskap.

Ronny sa...

Handligsvegrende av UD og Støre .

Vemmes gjør jeg av å ha en slik handlinglamma regjering.

Reagerer meget sterk hva er det ???
Får en vondt i magen av slikt eller merkes det i Kongo når slikt sies ?

Ingen stormakt i ryggen, ingen handling.
Vi kan utøve et mer aggressivt press om vi ønsker dette, om vi ønsker det. Men slikt "rocks the boat" og det er farlig det !!!!

Knivstikkende somaliere, narkosmuglere og vår kjære Mullah Krekar har det jaggu godt her i Norge. Snille gode Norge om du bare er hjemme innafor landgrensene.

Hva med dommen der Norge og Konge er nevnt. At de drev spionasje for Norge og Konge. Den norske stat er jo og dømt til å betale 360 millioner kroner.
Støre du snakker ikke om dette en gang....
Kanskje det er noe i spionasjen allikevel da siden AS Norge bare avventer og ser saken an.

Vi er faktisk dømt alle som en i Norge.
Det skal betales av tja.... oljefondet , det er "våre" norges penger.
Men kanskje den saken av dommen skal tas med en klype salt ?

Til dere som betviler at folk reiser til Kongo som turister så kan jeg meddele at Kongo har stor turisme da 80 % av alle verdens dyrearter bor i regnskogene rundt Amazonas, Kongo og Sør-Asia. Et mangfold av dyre og planteliv som er et eldorado for fotografer og interreserte.
Kahuzi-Biéga nasjonalpark i Kongo legges det igjen årlig 15 millioner fra turisme. Lite McDonalds o.l
Les også hva Aftenposten 03.10.07 skriver om folket i Kongo http://www.aftenposten.no/reise/article2026641.ece
siterer: Bandittland med soldater og morderiske geriljahærer fra ulike nasjoner. Ca. 10 000 av verdens verste folkemordere fra Rwanda terroriserer skogene og befolkningen omkring, og deler av hæren til Den demokratiske republikken Kongo er ikke nødvendigvis mye bedre.

Dette skal Støre avvente .....
Diplomati , Norge er visstnok verdensmestere i dette og.

Det verste er ikke å gjøre no og gjøre en feil, men å ikke å gjør noe i det hele tatt.
Det er feigt det, Støre

Anonym sa...

Håper Støres sterke reaksjon fører til mer handlekraft enn vi har sett hittil.Men jeg har liten tro på at han gjør annet enn å sitte tilbakelent og spekulere på hva mer han kan gi i støtte til Kongo. Nytt sykehus og politiutdannelse av norske politimenn, +++ årlige direkte bidrag, ++ FNs bidrag. Ja det er nok å tenke på. De to norske guttene blir har vel ikke potensiale til å styrke hans omdømme ute i den store verden, derfor lar han den saken gå sin gang. Hadde det vært noe tak i mannen så hadde han vært der nede i Kongo forlengst og forhandlet med myndighetene, han er jo øverste i "diplomatiet".

Unknown sa...

Er dansk, dvs ikke afrikansk, men betaler skat i norge, og er ikke interessert i at mine skattepenge ska gå til å redde idioter i uganda. La dem råtne opp til skrekk og advarsel for andre som får samme ide!!! Pappan sku holde kjeft i media, den hykler...

Anonym sa...

Pussig at dette gjøres til et regjeringsspørsmål. Hvis det er det, hva mener da statsministerkandidat Siv Jensen burde vært gjort? Er det noen som vet, eller er hun så musestille at ingen vet?

Eller vet Siv Jensen at dette ikke er et spørsmål om hva slags regjering vi har, men kloke måter å håndtere en sak på?

Og hva slags rettsorden er det Norge går inn for hvis mulige drapsmenn skal kunne hentes ut av utenriksminstrene sine utenom rettsbehandlinger? Kanskje en rettferdig rettssak rett og slett viser at de er skyldige i drap! Ut fra det jeg har sett så langt, så er det all grunn til å mistenke dem for drap. Selv om de selvsagt skal anses som uskyldige til det motsatte er bevist, så må de finne seg i en rettssprosess etter et lands lover.

Anonym sa...

Det er veldig dumt å bruke saken som et politisk motiv mot den rød/grønne regjeringen før valget i 09.
Hvis dette hadde skjedd i USA -
så hadde mest sannsynlig media vært minst mulig innvolvert i hendelsen.

Vel, de hadde mest sannsynlig planlagt en hemmelig militær aksjon mot Kongo pga. spion anklagelser - noe som er svært alvorlig.
Regimet i Kongo bruker media for alt det er vært pga. økonomiske interesser
og det er åpenbart.

Regimet i Kongo er ustabilt med dårlig innfrastruktur, og da blir dimplomati svært vanskelig - noe Støre utdypte i sin forklaring at ikke UD kan gripe
inn pga. politiske faktorer.

Min mening:
- Jeg både mener og tror i et sivil rettsystem at det hadde resultert i 'ikke skyldig' pga. troverdigheten i saken,
samt mangel på konkrete bevis.

Anonym sa...

gud for noen idioter flesteparten av dere er!!! " vi må bombe hele landet og hente dem ut, for ingen skal dømme nordmenn som gjør noe galt i utlandet, hjelp støre, du må redde dem..." tenk om Norge skulle blitt bomba hver gang vi dømte en utlending i dette landet a? greit, vi har ikke i nærheten av de samme straffene eller vilkårene i fengsel, men dette visste disse to rambogutta godt før de satte seg inn i den bilen med gønnern. de hadde blitt dømt i alle andre land også. dere skriker om at det ikke er noen bevis for at de har gjort dette, men er det noen bevis som sier at de ikka har gjort det? de hadde våpenet, så er det det berømte blodbildet, og det faktum at de stakk av og var på rømmen i mange dager. vi kan ikke sitte her hjemme, trygt planta med ræva på sofaen foran tv og aviser, og tro at vi får all fakta der. Syns Støre og ud gjør en bra jobb jeg, det er faktisk ikke deres jobb å redde enhver tulling i utlandet som bryter lovene. jeg velger å tro at disse gutta kommer trygt hjem, og at vi ikke betaler et jævla øre av den erstatningen

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen

Bloggurat Blogglisten

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .