Jeg ville stemt dette partiet i dag:

Rødgrønn herskesyke

torsdag 24. september 2009

Overskriften sier det meste. Med et fornyet flertall på Stortinget i baklomma kan Ap, SV og Sp fortsette å bygge formyndersamfunnet. I deres verden er det Staten som vet best. Og dette virker det som om de kommer til å fronte stadig mer kynisk.

Derfor er det naturlig for dem å nå gå inn for en statlig skjenkestopp klokken 02:00, selv om det langt i fra finnes noe folkekrav om noe slikt.

Det som taler for skjenkestopp én time tidligere, er at det visstnok er vitenskapelig bevist at dette vil redusere fyllevolden. Og det er jo selvfølgelig en fin ting å redusere. Men er det ikke litt drastisk å innføre en lik stengetid over hele landet og for alle typer etablissementer? Hva med lokale forskjeller? Hva med folks valgfrihet?

Dette burde, slik Venstre går inn for, være opp til hver enkelt kommune å bestemme. Jeg mener at beslutninger bør fattes så nært de som beslutningen angår som mulig. Altså kommunalt, og ikke statlig nivå. Og i stedet for å gå den lettvinte veien og begrense folks frihet og fortelle dem når de bør gå og legge seg, burde man ikke heller gi mer midler til politiet slik at folk kan føle seg trygge døgnet rundt?

Mer: db, tv2, vg



Labels:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, er ikke min feil, jeg stemte FRP.... visste at det kommer til å gå til helvete med norge de neste 4 årene, hver gang de forandrer på noe så er det fra noe som er galt til noe som er værre...

Bare begynne å spare penger og, det kommer sikkert noen miljøafgifter i tillegg....

Anonym sa...

Engelsk undersøkelse viser at full liberalisering av sjenketiden REDUSERER volden - 100% motsatt av det de rødgrønne påstår!

http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/booze-britain-drinkfulled-crime-and-violence-slump-after-new-licensing-laws-take-effect-465909.html

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen

Bloggurat Blogglisten

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .