Jeg ville stemt dette partiet i dag:

Nobelprisen til Obama er blitt en vits. Synd.

torsdag 15. oktober 2009

Det har vært diskutert mye frem og tilbake om hvorvidt det var riktig å gi Nobels fredspris til president Barack Obama. De som mener det var en god beslutning peker gjerne på at prisen vil inspirere ham til å fortsette med det å han begynt på innen fred, forsoning og nedrustning. Thorbjørn Jagland hadde dette synet, og nå viser det seg at han presset Obama gjennom tross flertall mot å gi ham prisen innad i Nobelkomiteen.

Kritikere mener at han ikke har utrettet nok ennå til å fortjene prisen. I følge noen kunne man like greit gitt den til Miss Universe, hun snakker da også meget om "krig og fred og religion og politikk og sånn". Nå virker det også som om folk har begynt å benytte frasen "som å gi fredsprisen til Obama" for å uttrykke at noen har blitt ufortjent premiert (fordi de har et kjent fjes). Som da Beckham ble kåret til banens beste etter kun 35 minutters spill. Jeg har hørt mange andre vitse på samme måte.

Det er synd at så mange har denne negative holdningen til en så viktig institusjon som fredsprisen jo er. Kanskje var det for tidlig å gi den til Obama, men jeg er enig med Jagland i at få har vist større engasjement og handlekraft i fredsspørsmål på såpass kort tid. At resultatene lar vente på seg, betyr ikke nødvendigvis at Obamas engasjement ikke bør premieres.



Labels:

12 kommentarer:

lykkepilla sa...

nettopp!

å gi fredsprisen til verdens mektigste mann er ikke det dummeste som har skjedd i fredens/krigens historie. det er da et forsøk verdt. better safe than sorry! så får heller komiteen tåle å bli kalt for naive i etterkant, hvis det viser seg at obama lager noen nye kriger rundt om i verden.

og hva er egentlig så galt med at det var en frisk debatt i komiteen i forkant av utnevnelsen: lykkepiller.blogspot.com

Anonym sa...

Det er helt latterlig å gi en "fredspris" til det landet som har startet eller vært innblandet i det meste av de 50 siste års Krigføring i verden, LATTERLIG!.

Anonym sa...

Nobelkomiteen prøvde mer å legge føringer for hva de ønsket prisvinneren skulle gjøre, fremfor å gi prisen etter hva en har gjort.
Politisk ukorrekt, uklokt, gjennomskuet og feil når små lokalpolitikere prøver å sette "dagsorden" i det storpolitiske spillet.
Obama har en stor nok bør på skuldrene allerede - La oss håpe beslutningen ikke distraherer mer enn den gagner.

Anonym sa...

Jaglands problem er først og fremst at han er poltisk fullstendig umusikalsk...

Unknown sa...

"At resultatene lar vente på seg, betyr ikke nødvendigvis at Obamas engasjement ikke bør premieres."

Inte med Nobels fredspris. Det har aldrig varit tanken med priset. Uppmuntran och stöd bör den som eftersträvar fredliga lösningar på konflikter få, men inte denna utmärkelse.

Nu kan det bara gå dåligt: antingen stänger Obama Guantanamo, drar sig ur Mellanöstern och går med på nya klimatmål i Köpenhamn, och förtjänar priset: men då kan man inte ge honom det. Eller så gör han inget av åvanstående och förtjänar det inte.

Lars sa...

På tal om kort tid, varför blev Obama nominerad redan den 1 februari? Hans 12 dagar på presidentjobbet räckte tydligen för nomineringskommittén. Underligt är det.

Anonym sa...

Jagland har dessverre alltid fremstått som en politisk klossmajor av dimensjoner, men tidligere så lagde han bare mageplask i vår hjemlige politiske andedam.

Det er tragisk at de ikke greide å parkere mannen i en internasjonalt mindre synlig posisjon. Sånn som det er nå så får hele verden følge buklandingene hans, i all sin pinlighet for Norge som nasjon.

Anonym sa...

Barack Hussein Obama ble insatt som president 20. januar 2009 og nominert til fredsprisen allerede i februar 2009.

Deretter gis fredsprisen til Obama 9. oktober fordi kommiteen mente at han har "gode intensjoner"?

Er det noe rart at folk flest syntes denne fredsprisen plutselig er latterlig?

Dette var en "FLAUSE" for Norge, men jeg er egentlig ikke overrasket. Fredsprisen har i det store hele blitt gitt til venstrevridde folk opp igjennom tidene. Dette passer jo godt inn i sosialistiske Norge.

Det er nesten flaut å være norsk etter denne fadesen.

Anonym sa...

Att Obama fick fredspriset är skandalöst. Jag tycker faktiskt synd om honom. Det skall dock poängteras att det inte är Obamas fel att han fick fredspriset. Detta fel är det till fullo den norska nobelkommittén som har ansvar för.

Nobelpriset är förmodligen det pris som har högst status i världen. Många fantastiska vetenskapsmän har fått pris efter att under sin karriär givit världen revolutionerande verktyg som tex penicillinet.

Nu skadas anseendet för detta pris å det grövsta. Eftersom Nobel var svensk är detta illa för Sverige. Norge har en egen nobelkommitté eftersom Norge och Sverige var i union under Nobels tid. Nobel såg det som god regionalpolitik att flytta ansvaret för delar av sitt pris till rikets andra största stad.

Nåväl, nu är (tyvärr) inte Norge längre en del av Sverige och därför bör vi ta hem priset till Stockholm. Därefter borde det tas bort, om det på något sätt går att göra utan att bryta med viljeförklaringen i Nobels testamente. En motivering skulle kunna vara att man inte kunnat förhindra att priset utnyttjats som politiskt verktyg av den norska staten samt att de skadar de övriga priserna.

Om det inte går att ta hem priset eller att avskaffa det så måste det Sverige på något sätt distansera sig från fredspriset så att det på ett mycket tydligare sätt framgår att det fredspris som delas ut av norska nobelkommitén inte på något sätt är relaterat till det svenska.

Kanske borde man förtydliga detta genom att byta symboler (nobelmedaljen) och andra kännetecken samt gå ut med en kommuniké i samband med utdelandet av årets svenska nobelpris.

/Svenk_i_Norge

Anonym sa...

Nok engang saa maa norge drite seg ut som en nasjon som ikke kan haandtere sine oppgaver.
Feige, raevslikkende smisketryner.
Fredspris skal kun gis de som har gitt resultater, ikke til folk som har gode hensikter. Det er det mange av.
Dette er flaut. Tenk om Obamas taktikk er helt feilslaatt...
Dette er Obama beskrevet i en av DLF's leders taler:
• Han er sterkt venstreorientert.
• Det han jobber for er å innføre en verdensomspennende sosialisme.
• Han har kommet seg opp ved å basere seg på fagforeninger.
• Han har reelt sett latt staten ta over GM (General Motors).
• Han tar klimatrusselen på alvor og vil innføre restriksjoner på energibruk og vil bruke enorme beløp på å subsidiere fornybar energi.
• På G20 møtet i april ba han verden om unnskyldning for at den amerikanske kapitalismen har forårsaket finanskrisen.
• Han støtter omfattende og verdensomspennende reguleringer av all økonomisk virksomhet.
• Han vil i en periode over 10 år øke offentlige utgifter med 25%.
• Det eneste land han setter hardt mot hardt er Israel.
• Han er ettergivende overfor fiender.
• Han svarer på Nord-Koreas pågående atombombeopprustning ved å la USA gå foran som et godt eksempel og sier at USA skal svare ved å ruste ned.
• Han bokstavelig talt kneler foran en tyrann, kongen av Saudi-Arabia.
• Han vil legge gammel uenighet bak seg overfor Russland, et Russland som under Putin i stadig større grad blir et diktatur.
• Han strekker ut en forsonende hånd og ber om fredlig sameksistens med de barbariske tyrannene i TRA.
• Han ber EU ta inn Tyrkia som medlem og sa følgende i det tyrkiske parlament den 6. April, sitat:
-“We will convey our deep appreciation for the Islamic faith, which has done so much over so many centuries to shape the world for the better, including my own contry.”
Han sa “my own contry”, mener han da Indonesia hvor Islam står sterkt, eller USA hvor eneste effekten av islam er angrepene den 11. September I 2001?

De som hevder vi lever I spennende tider kan virkelig kunsten å underdrive!

Anonym sa...

Blir feil å si at Jagland presset denne avgjørelsen gjennom. At det ikke var enighet med det samme er bare et sunnhetstegn, og skapte debatt. Det endte med at alle var enige.

Ikke engang Paven hadde flertallet med seg i første runde.

Lise - Borgerrettighetspartiet (BRP) sa...

En arrogant "fredsprisvinner" Obama og en arrogant statsminister. Hva har vi vel mer i vente i 2010...???

De har nok med sitt så lenge det disse to menn er ute etter,er å løpe ærend for de "store gutta" der ute, de som står bak giftvaksiner og medisiner og de som har med våpenindustrien og alt som kan forurense luften og mennesket enda mer! Bilderbergergruppen har du vel hørt om og andre korrupte organisasjoner disse "fredens menn" går i møte med!

http://rense.com/

Lise Tollefsen Slembe
Leder for Borgerrettighetspartiet (BRP)
og HULK org. (help for youth in seriouse lifecrises)
http://www.hulk.no

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen

Bloggurat Blogglisten

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .