Jeg ville stemt dette partiet i dag:

Bakvendtland?

lørdag 7. november 2009

I bakvendtland der kan som kjent alt gå an og der er de like tullete og tøysete alle mann. Der skjer det ting som er uventet, med andre ord. Også i det politiske Norge vil jeg si at mye tyder på at ting er i ferd med å endres radikalt. Jeg tror vi ser et skifte fra ideologi mot pragmatisme i de norske politiske partiene. I det siste er to små men toneangivende eksempler på dette dukket opp.

For det første har vi idag et utspill fra Høyre om at de vil innføre avgift på plastposer for å få ned forbruket av disse miljøfiendtlige men akk så nyttige tingene. Ja, du leste riktig. Høyre vil nå altså innføre en avgift! Et vanligere utspill fra en Høyre-politiker ville vært å kreve en avgift fjerntet. Men neida, avgift på plastposer vil de ha.

Og så har vi Senterpartiet, som nå går inn for å tvinge kommuner til å ta imot flyktninger. Dette er også et heller uventet påfunn. Vanligvis er jo Senterpartiet sterke forkjempere for lokal selvråderett og så videre. Men neida, i dette tilfellet vet visst ikke kommunene selv best.

Har vi havnet i bakvendtland? Nei, jeg tror ikke egentlig det, det er en overdreven metafor. Jeg synes begge disse utspillene høres fornuftige ut. De er reaksjoner på to av vår tids største utfordringer, nemlig miljøvern og integrering.

At ideene denne gang kommer fra noe uventet hold er et særdeles positivt signal på at vi kanskje får et fornuftigere og mer pragmatisk politisk landskap.

Man kan i alle fall håpe.



Labels:

8 kommentarer:

Anonym sa...

Nok en politiske idiot
vi har nok problemer med di som er her.

Anonym sa...

Veldig bra, avgiften burde være enda høyere.

Anonym sa...

Hva med å slutte å ta inn ekstra folk fra utlandet. I såfall må de ha nok penger til å bygge et hus selv. Men det har også bakdeler. Legger press på skoler, barnehager og sykehus. Etter at vi fikk et mottak, må jeg kjøre ca 18km hver vei for å hente og bringe barna til barnehagen. Gøy å stå opp kl 5 om morgenen.. pga de de ble prioritert først i køen. Vi hadde 6 barnehager i vår lille kommune. Med ekstra innbyggere har vi ingen ledige plasser, og må sende våre egne barn til nabokommunen. Logisk?
Nei, bare send de i retur. Ingen probler.

Anonym sa...

Send de fleste av de som kommer hit i retur på flyplassen. Det er ikke større problem enn dette. Hva med å ta vare på de som allerede er her og få dem integrert. Norske politikere er en gjeng med håpløse idioter, men vi får vel hva vi velger selv.....

Anonym sa...

Helt enig med de to siste innleggene,prioiter de nordmennene som er født her før vi drar inn mer faaenskap som d bare blir tull med,mange av de som kommer er d jo så synd på at de har det 10 ganger bedre enn mange nordmenn faktisk har,høl i hue.
De får jo dytta fordelene opp i ræva jo,penger og alt annet.

Konrad Vømmølbakken sa...

"For det første har vi idag et utspill fra Høyre om at de vil innføre avgift på plastposer for å få ned forbruket av disse miljøfiendtlige men akk så nyttige tingene. Ja, du leste riktig. Høyre vil nå altså innføre en avgift!"

Forslaget om avgift på ei krone per plastpose er ikke spesielt godt. Jeg tror ikke at den avgifta er tilstrekkelig for å bidra til noen nevneverdig atferdsendring. Prøv med to kroner istedet. Salg av 3/4 million poser med en avgift på kr 2 pr stk ville gitt en skatteinngang på kr 1,5 mill. Det forutsettes at disse pengene ville vært brukt på å senke eller fjerne en eller flere andre akatter.

"Og så har vi Senterpartiet, som nå går inn for å tvinge kommuner til å ta imot flyktninger. Dette er også et heller uventet påfunn."

Det er ikke riktig å se i at Sp går inn for det, når det tydeligvis bare er en Sp-representant - fjompenissen Ola Moe - som har kommet med et tåpelig utspill.

Det må bli slutt på å slippe innvandrere (uansett gruppe) inn i Norge - og det så raskt som mulig. Vi har verken råd til, plass til eller bruk for dem.

Anonym sa...

Send en bra dose asylsøkere opp til Leinstrand kommune, da tenker jeg det ikke tar lang tid før slike forslag ikke lenger er særlig aktuelt.

Anonym sa...

vi bor i et diktatur som skjuler seg med å si vi har et demokrati men så fort de kommer i maktposisjoner renner vette vekk å tvinger gjennom det de vil så det er vel ikke annet å vente av disse politikerene

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen

Bloggurat Blogglisten

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .