Jeg ville stemt dette partiet i dag:

Kanskje best om Obama ikke kommer?

fredag 6. november 2009

Jo, han fikk Nobels fredspris og bør i utgangspunket få komme for å motta prisen og bli hyllet som en fredens forkjemper.

MEN! Det er ikke bare-bare å være vertskap for verdens mektigste mann. Man må blant annet sørge for topp sikkerhet for president Obama og hans mannskap på rundt 700 personer som kommer til Oslo og skaper kaos.

Prislappen? Rundt 100 millioner kroner. Han skal være i Oslo i 24 timer. Det blir en timespris på over 4 millioner kroner. Ganske mye mer enn Bjarne Håkon Hanssen tar i timen for å hjelpe deg med å ta snarveier rundt fellesskapets institusjoner, med andre ord.

Det er altså Oslo-politiet som skal passe på Obama. Kødder du?? De samme folkene som henlegger så og si alle innbruddsaker og lar lommetyver og tiggere operere åpenlyst på nasjonens paradegate? Obama bør ikke føle seg trygg selv om polititet nå altså får litt ekstra midler å rutte med i det døgnet han er i byen.

Nei, det beste er vel om Obama holder seg hjemme i Washington og dukker opp live eller forhåndsfilmet på storskjerm sånn som Britney Spears gjør når hun vinner en MTV-pris og ikke kan være til stede i salen.

Det ville løst mange problemer: Obama ville vært trygg hjemme eller delta på viktigere ting som klima-toppmøtet i København, Norge ville spart 100 millioner og vi hadde sluppet pinlige Obamamania-tilstander i Oslos gater.

Enig?



Labels:

11 kommentarer:

Anonym sa...

Helt enig med deg,Denne fredsprisen er en vits og ett hån mot folka i norge og i verden,og så skal vi på toppen av det hele betale 100 milioner kroner eller mer,for og få en person som ikke fortjener denne prisen,hvilke nye utgiftsøkninger for vi,da denne regningen skal betales?

Anonym sa...

Strålende at han kommer! All ære til Fredspris-vinneren, som er en av de som har gjort mest for freden det siste året.

Skulle tatt seg ut for resten av verden dersom lille Norge sa nei til å få besøk av han, av den grunn av det ble for dyrt. Snakk om sneversynt tankegang.

Anonym sa...

Regner med at Nobelinstituttet tar den regningen? Det er vel de som har invitert Obama..

Kamilla sa...

Hvis norge har råd til å betale 100 millioner for et slikt besøk, har vi råd til å la oljen ligge utenfor Lofoten også...

Men enig i at det blir teit å si nei pga. prisen, når vi er "Et av verdens rikeste land"! Norge får sikkert mye oppmerksomhet rundt dette besøket, på godt eller vondt..

Anonym sa...

Hva med å sende den som pakkepost?
Koster kun ett par hundringer.

I verste fall kunne jo Stoltenberg ta ett fly over og overrekke den i hagen på Det Vite Hus?
1 flybillett tur-retur (ikke så nøye med retur spør du meg), 2 overnattinger på den norske ambassaden, mat og transport står nok Obama for.
Total ca. 20 000 norske!

Nei, her gjelder det å slå seg for brystet og vise hvor stor man er.
Ikke for att jeg har noe i mot Obama, men 100 mill…

Det kunne bli ett flott sykehjem for de gamle i naturskjønne omgivelser, men pytt hvem tenker på dem?

Tommy sa...

Dette viser jo bare hva slags tullinger som driver dette landet. 100 millioner+ ut av vinduet spør du meg. Små unger drukner hvert år fordi vi ikke har råd til å fylle noen små basseng med vann...

Anonym sa...

Her er vi inne i en finanskrise. å bruke 100 mill på en mann er IDIOTI!!! må man begynne å tenke litt..

Anonym sa...

100 millioner for sikkerhet omkring en person som ikke har gjort seg fortjent til fredsprisen.

OLA DUNK!

Anonym sa...

100 millioner? WTF!!!

ca. 100 millioner andre ting de pengene kan bli brukt på, som faktisk har mer nytte enn at en mann kommer hit for å motta noe tull som betyr veldig lite.

Anonym sa...

Ok, føler at fredsprisen har blitt et politisk virkemidel. Sånnsett fra starten av så er hele greia feil spør du meg.. Men allikevel så er Amerika en av våre aller viktigeste allierte land. Sannyeligvis det aller viktigeste.
Å være på godfot med verdens mektigeste land er verdt langt mer en 100 mill.

Anonym sa...

Han fikk fredsprisen for at stoltenberg og noen til syntes det er stort å få en slik kar til lille Norge..
Tenk å fortelle barne barna hva vi fikk til i 2009.
Nei Obama har ikke fortjent prisen. Det er fler foran han som er fortjent den.
Og tenk prisen vi må betale for sikkerheten.
Skulle kanskje ønske han ble beskutt eller skadet for livet.
Sånn at Norge får på pukkelen i mange år fremover.
Jeg liker Obama, men ikke den politiske tankegangen i Norge

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen

Bloggurat Blogglisten

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .