Jeg ville stemt dette partiet i dag:

Beste norske film er egentlig "Den brysomme mannen"

lørdag 28. november 2009

VG kårer i disse dager "tiårets beste norske" i en rekke kategorier. Når det gjelder kåringene i kategorien film, har det kommet noen overraskelser. Blant annet mener VG at "Reprise" er tiårets beste norske film, mens en populær film som "Elling" ikke engang kommer på topp 10-listen.

Leserne mener at "Max Manus" burde vært nummer 1, men dette er i en avstemning der de eneste kandidatene er hentet fra VGs egen topp 10-liste. Personlig mener jeg at filmen "Den brysomme mannen" er noe av det beste som er skapt på norsk noensinne og dermed burde fortjent førsteplassen.




Her er min alternative topp 10-liste:


1. Den brysomme mannen

2. Elling

3. Gymnaslærer Pedersen

4. Elling

5. Svidd neger

6. Max Manus

7. Nord

8. Kill Buljo

9. Slipp Jimmy fri

10. Salmer fra kjøkkenet

Enig? Uenig?



Labels:

6 kommentarer:

Anonym sa...

Den brysomme mannen er den beste norske filmen noensinne. Jeg er ikke enig med alt som står på listen din, men det er merkelig at denne filmen ikke er med på listen til "ekspertene". Har de glemt den???

Anonym sa...

Er vel ikke helt enig i lista di, men veldig enig i det viktigste! Den brysomme mannen er aboslutt den beste norske filmen det siste ti-året. Ufattelig at den ikke var med i VGs liste!!

Anonym sa...

Den brysomme mannen hører helt klart til helt i toppen, om ikke på toppen.

Godt å se Svidd Neger på lista der også, en film som har fått altfor lite oppmerksomhet innen norsk film!

Anonym sa...

Du har Elling både på 2. og 4. plass... Ellers er jeg ikke helt enig i lista di. Har ikke sett Den brysomme mannen, men ser at mange synes den er bra. Må prøve å få sett den etter hvert...

Anonym sa...

Det er kommet to Elling filmer. Regner med det er derfor du har den to ganger. Mener Max Manus kunne vært noe høyere. Ellers ganske enig. Norsk film har blitt skikkelig bra de siste to tiårene. Fra å bare produsere depressivt møkk, til skikkelig kvalitet.

Den brysomme mannen var veldig bra, så der er jeg tilbøyelig til å være enig.

Anonym sa...

ville ikke hatt med begge elling filmene her, hva med blodsbånd da? og hva er det egentlig som er så bra med gymnaslærer pedersen?

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen

Bloggurat Blogglisten

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .