Jeg ville stemt dette partiet i dag:

Hold nå kjeft om den pepperkakebyen!

tirsdag 24. november 2009

Det blir litt for dumt at alle riksmediene skal slenge seg på historien om et par pepperkakehus som ble knust av noen fylliker i en bygd på Vestlandet. Det er sikkert synd på småbarna som gledet seg til å se den, men for oss vanlige folk med viktigere ting å tenke på så blir dette litt absurd.

Nei, nå er det på tide at denne historien dør hen på nasjonalt plan, så kan heller lokalavisen i bygda avse en liten notis når de nye peperkakehusene er på plass igjen.

Det skjer faktisk viktigere ting her i verden. Der ute i det store farlige utland, der flertallet av menneskene ikke har råd til å leke med maten slik pepperkakebakerne på Vestlandet har, der blir faktisk ekte byer og ekte mennesker knust, bombet og drept hver dag.

God Jul!

Media: VG, 2, 3, 4,



Labels:

14 kommentarer:

Anonym sa...

liten bygd? er du så jævlig naiv at du tror bergen er en liten bygd?

jeg er totalt enig i at det er overdreven sak å skrive om men sånn er det når du bor i et patetisk land som Norge :D

men slutt å tro at bergen er en bygd LAAAAAAAAAAAAAAAAANGT ifra

Anonym sa...

Helt enig, hold nå kjeft om den fordømte pepperkake byen.

Det finnes viktigere ting der ute enn et pepperkakehus.

Anonym sa...

hehe, du tar ordet rett ut fra munnen min. Hold no kjeft om pepperkakebyen hehehehe:D

Anonym sa...

klikker på at han skrev liten bygd? hahaha...

Anonym sa...

Oslofolk eier virkelig ikke geografiske kunnskap..ei heller begrep om norge utenfor Ring 3..tror du virkelig vi bergensere gidd lese og bry oss om denne pepperkakebyen?Det er folk med småunger og Friele som snakker om den..At deres jalla avis VG fremdeles snakker om den får stå for deres egen regning

Anonym sa...

Så følg med på andre viktigere ting enn pepperkakebyen da! dere må ikke stoppe opp å lese om den fordiom den står der smart ass!! noen bryr seg og andre ikke. er ikke alle som vil høre om bomding og faenskap i andre land heller..

Anonym sa...

Men det er kanskje ikke så rart at VG.no fortsatt skriver om denne saken, det er ganske sykt at noen har så lite liv at de ødelegger en pepperkakeby. Og de ville jo ikke skrevet om det hvis ingen brydde seg. Altså folk bryr seg om denne pepperkakebyen, når du tenker over det så har vg.no mange slike saker som ikke egentlig er så veldig viktig! Poenget er: Vi har klart å gjøre dette sjæl vi har fått media til å lage dårlige nyheter bare for å underholde oss.

PS: Jeg visste at Bergen er Norges nest største by og bor i Oslo så en viss geografiske kunnskaper har vi vel...

Anonym sa...

Det er synd å se at noen mennesker er så bittre at de må fremheve seg ved å "skjelle ut" media når de skriver om dette. Skjønner at enkelte mener de har viktigere ting å bry seg om, og det skal man også, men i all verden! Vi lever i verdens rikeste land, og her er heldigvis ikke ting verre enn at når en pepperkakeby blir rasert reagerer vi. Grunnen til at mange reagerer på dette er nok at vi ønsker å leve i et sivilisert land, hvor folk oppfører seg. Når enkelte begår slike patetiske handlinger blir reaksjonene sterke ikke nødvendigvis av at det er pepperkaker, men idiotisk oppførsel. De som mener dette er unødvendige nyheter bør bruker energien sin på det de synes er "viktigere" i stedet for å lage blogger. GOD JUL fra Oslo

Anonym sa...

100% enig, det er trist at noen gidder å ødelegge en pepperkakeby, men det er vel viktigere nyheter der ute enn den 352. oppdateringen på gjennoppbygningen, latterlig. Jeg lurer på om reporterne innvolvert er stolte av arbeidet de gjør...

Anonym sa...

Ja det er ganske tragisk at media skriver om dette men det som er enda mer tragisk er at du faktisk gidder å bry deg med det hvis det er så irriterenede lær deg og ignorer ting <.<

Anonym sa...

Vel, det finnes mennesker som elsker å vrenge ut av seg slike ting som man leser her, spesielt når de kan skjule seg bak anonymitetens eller ansiktsløshetens trygge skjold - hvilket jeg også velger, uten å bruke det som en årsak til å vrenge ut av meg slikt som jeg ikke våger å si ansikt til ansikt. Det sier vel mere om personene som skriver slikt, enn om saken.

En annen sak er jo at hovedstadsboere ofte lider av et slags kompleks. Hva vi skal kalle dette, er ikke godt å si men på en måte er det en omvendt form for mindreverdighetskompleks, selv om det på en måte uttrykker seg på lignende vis. De føler i alle fall en ustoppelig trang til å fremheve seg selv og sin by på bekostning av mere perifere regioner som de tilsynelatende ikke klarer å la være å rakke ned på. Kanskje man kunne kalle det et hovedstadskompleks?

Dette blir jo ekstra latterlig når vi ser at denne hovedstaden er av de mindre i verden og mange steder heller ville vært regnet som en småby og endog en forstad til de virkelig store metropolene. Men en annen sak er jo at størrelsen ikke har så mye og si når det gjelder hvorvidt en by er trivelig eller ikke. Når det gjelder Bergen vil jo enhver utenforstående betrakter se at det er en by med en meget spesiell karakter som nok Oslo mangler. Dette kan kanskje være en forklaring på Oslofolks avindsjuke innstilling til Bergen? I tillegg kommer jo det faktim at Bergen egentlig lenge var den eneste virkelige byen i Norge mens Oslo kun var en liten landsby.

På den annen side sett finnes det større byer enn Oslo som mangler dennes noe røffe og upolerte sjarme så Osloenserne har jo ingen grunn til å forsøke å hevde seg i alle sammenhenger slik de dessverre har en tendens til å gjøre. I stedet burde de lære seg å slappe av og innse at alle steder har sine fordeler og ulemper og leve og la leve. Annet gir jo bare inntrykk av en smålig og innskrenket personlighet.

Anonym sa...

Poenget med pepperkakeby-saken er vel ikke at noen pekkerkakehus ble knust. Det jeg synes er trist er at noen helt uten mål og mening ødelegger og vandaliserer på den måten. De gjør det jo ikke for vinnings skyld, men bare på faenskap. Det sier litt om holdningene enkelte har, og det er en skremmende. Hvis vi lar slikt passere uten å ta tak i det hvor er da samfunnet om 10 år?

Anonym sa...

Det er ikke noen som tvinger deg til å lese artiklene om pepperkakebyen. Du kan fint bla videre ned på siden å lese om andre ting, så slipper du å bruke opp all energien din på ting som skjer i en ”liten bygd” som Bergen :)

Anonym sa...

jajaja..

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen

Bloggurat Blogglisten

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .