Jeg ville stemt dette partiet i dag:

Trenger vi alle disse reglene?

mandag 28. juni 2010

Vi nordmenn liker å pålegge oss selv en masse regler. Om når og hvor man kan kjøpe øl, regler for når man kan ha bikkja gående løs og regler om hvor mange folk du kan vise en leiefilm for.

Nå kommer flere regler - om hvordan man skal oppbevare våpen, når man kan ta fri for å være med barna og hvordan man kan bygge seg et hus (VG).

Blir det for mange regler eller blir Norge et tryggere og mer oversiktlig sted med alle disse reglene?



Labels:

3 kommentarer:

Unknown sa...

Vi beveger oss sakte, men bombesikkert, mot en kommunistisk styresett. Uungåelig, ser det ut som. Norge har "alltid" vert sosialistisk rettet. Kapitalismen hadde et lite byks i etterkrigstiden. Dette blir nå forsøkt å reverseres.

Vi må sette fokus på individuelle rettigheter og friheter. Istedenfor det som nå skjer, det motsatte.

Anonym sa...

Misliker også dette regelsamfunnet vi lever i. Et samfunn trenger så klart noen kjøreregler, men slik vi nå har det er bare tull og tøys. Folk må lære å ta egne valg. Det er heller ikke samfunnets oppgave å detaljstyre livene våre.

Anonym sa...

Helt forståelig at Norge vil passe på sine flotte kunnskapsrike beboere. Vi har jo så mye annet å tenke på enn akkurat det å ta ansvar for egne valg og handlinger, slik som feks. å holde vekta, operere inn kunstige rumpeballer og smilehull, og ikke minst passe på at vi tjener masse penger så vi kan få kjøpt oss en yacht eller en hytte. Bra at NOEN tar ansvar for alt det andre, som feks. varme hus vinterstid, eller sørge for at vi må træle LITT før vi kan ta børsa og skyte familien vår fordi vi har gått ned i lønn og kanskje må selge båten.
Og i disse likestillingsdager er det jo for Guds skyld en selvfølge at pappa kan være hjemme med babyen! For det skulle da vel bare mangle om ikke han kan "amme" litt også, selv om han er mann?? ... Nei - tusen takk for at vi har regler å forholde oss til - det er jo så vanskelig å tenke selv!

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen

Bloggurat Blogglisten

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .