Jeg ville stemt dette partiet i dag:

Norge i Afghanistan - For og Mot

tirsdag 29. juni 2010

Bør Norge ha soldater i Afghanistan? Hva er argumentene for og mot?

For:

  • Muligheten for å skape fred
  • Vi må rydde opp etter oss
  • Internasjonal prestisje

Mot:

  • Tvil om konflikten kan løses militært
  • Afghanerne bør løse problemene sine selv
  • Krig er forferdelig og soldatene våre kan dø

Hva bør veie tyngst? Kom gjerne med flere argumenter for eller i mot!

Kilder: VG, VG, VG, VG



Labels:

12 kommentarer:

Anonym sa...

For: Hvis vi trekker oss ut vil vi bare bli stående å se på at krigen fortsetter. Da er det bedre at vi heller blir og hjelper. Det øker vertfall sjansen litt for å få en ende på dette.

Anonym sa...

Jeg har vært iherdig motstander mot krigen i Afganistan fra dag 1. Dette var i utgangspunktet en ren hevnaksjon for å redde den amerikanske regjeringen etter 11. september. Man måtte gjøre noe, og greide ikke å bygge opp nok troverdighet til å angripe Irak (Sunni ikke Shia). Derfor tok man Afganistan. Så langt er det vel ingen overraskelser i hvordan krigen har utviklet seg. Stadig mer vold. Stadig lengre unna et fredelig samfunn. Massiv oppblomstring til "frigjøringsbevegelser" med ekstreme ideologier.

Samtidig graver man sin egen grav. Mens jeg var 100% mot denne krigen i utgangspuntket, er det nå flere grunner til at man ikke kan trekke seg ut. Krigen har ført til at mange militære grupper har bygd seg opp. Man har også gitt mye støtte til grupper som er anti-Taliban, men som i være øyne str for nøyaktig den samme forkvaklete ideologien. Trekker man seg ut, vil disse kjempe om makten. Det vil da bli et enda større helvete for sivilbefolkningen.

Dette er ikke lenger afganerne sitt problem. Det er nå vårt problem. Vi kan selvsagt si "hva var det vi sa", og også kreve at de som gikk inn for denne krigen nå stilles til ansvar. Men ikke noe av dette vil hjelpe afganerne.

Anonym sa...

De angrep Afghaninstan fordi Taliban nektet og utlevere Osama Bin Laden. Han ble sett på som en helt etter hans kamp mot Sovjet i tiåret før.

Anonym sa...

Nuclear attack. Problem sovled!

Anonym sa...

Mennesker som synes det er bra at norske soldater blir drept skal IKKE være bosatt i norge. Tenk å ha en sånn holdning og enda bo i samme land som de mener er terrorister. Få disse menneskene UT!!!!!

Anonym sa...

Dette er helt på tryne. Få alle de som mener at norske slodater skal bli drept. PS! få ut Krekar fort som faen

Anonym sa...

Kanskje på tide å tenke at hatet mot nordmenn er stort for tiden,og at dette muligens er en bølge av bevisst/planlagt terror for å drepe norske soldater.. Nordmenn bruker alt for mye fokus på muslimene og alt det rare de gjør. De må da føle seg som JESUS snart... PÅ TIDE Å BEGYNNE Å IGNORERE...

Anonym sa...

De lever og ånder på nordmenns irritasjon...

Anonym sa...

Argumentet om at vi ikke kan trekke våre soldater ut pga at dette ikke vil hjelpe afghanerne, henger ikke på greip. Å hjelpe afghanerne er ikke, og har aldri vært, intensjonen. Det vi gjør av "positive" ting i landet er spill for galleriet, og har, generelt sett, ingen verdens betydning. Hevntokt er det heller ikke, det er bare et skalkeskjul. USA, med en forskrullet president og arbeidsløs krigsindustri i spissen, trodde de skulle sikre sine økonomiske interesser, ære og makt.

Hele affære er totalt mislykket, uansett hvilken vinkel man ser det fra. Men det vil norske myndigheter og våre allierte aldri innrømme. Det er forferdelig synd at det skal koste norske soldater livet. Det som er mest sikkert: "Vi" vinner aldri denne krigen!

Du som ønsker at vi fortsatt skal ha soldater i Afghanistan, tenk på om det var din sønn eller datter, mor eller far, bror eller søster, kjæreste eller ektefelle... som kom hjem som et lemlestet kaldt lik i kiste. Kan du se din kjære for deg slik? Det er lett å ofre andre, så lenge det ikke angår selv og sine. Hva med å melde deg selv til tjeneste?

Og de som gleder seg over at norske liv går tapt, som de to bandittene vi før på her i landet... Selvsagt må vi sende dem tilbake dit de kom fra. Eller for evig isolere dem i en nedlagt gruve på Svalbard. Det er en hån mot hele sivilisasjonen at slike går fritt blant oss.

Anonym sa...

Ja hvor mye tid, resurser og ergrelser skal vi tolerere? Skulle like å se hva som hadde skjedd med en norsk statsborger, bosatt i Afghanistan, som hadde hyllet drapet på 4 mulimer i Norge. Se til h...... å få menneseker med denne type holdning UT! De vil og kommer aldri til å bli integrert og akseptert i Norge. Pakk dem sammen i en ro-båt å send de ut som båtflyktninger i Nordsjøen, vent bare med å gjøre det til det kommer en saftig midt-vinterstorm!

Anonym sa...

Er ikke muslimer ganske så sur og grinete?

oslofeil sa...

En annen fordel med tilstedeværelsen er at det gir kamp-erfaring til det norske personellet.

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen

Bloggurat Blogglisten

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .