Jeg ville stemt dette partiet i dag:

Heksejakten på røykerne går for langt

onsdag 10. mars 2010

Norske myndigheter er ikke de beste til å gi borgerne sine frihet, det er vel ingen nyhet. Alt som er "farlig" må forbys, og om man ikke kan forby det, så må det i alle fall skattlegges opp til ørene.

Røyking er farlig, liten tvil om det. Men hva med folks frihet til å kunne ta egne valg angående sin egen helse? Nå ønsker til og med myndighetene å umyndiggjøre store deler av befolkningen! Når man er 18 år er man myndig og har rett og plikt til å ta selvstendige valg, men ikke ifølge Helsedirektør-führer Larsen som vil øke aldersgrensen for tobakk til 20 år!

Han vil også forby tipakninger med sigaretter! Hvorfor i alle dager? Fordi de er billigere å kjøpe enn en 20-pakning? Snart får man vel bare lov til å kjøpe kartonger med røyk - skal man først røyke så skal man gjøre det skikkelig, virker det som om helsemyndighetene sier.

Nei, denne heksejakten har gått for langt. Faktisk så håper jeg at Philip Morris får medhold når de nå vil saksøke Norge for å skjule tobakksvarer i butikkene. Det er en ganske fundamental frihet å kunne se varene som tilbys.

Denne utviklingen bør stoppes!

Hva mener du?

Mer om røyketull i media: Her og her.



Labels:

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er helt enig med deg, jeg røyker ikke selv men et sted må grensen gå. Den mann som i sin tid kalte Norge for den siste sovjetstat bommet ikke mye. Her blir vi nedlesset med avgifter, standarden på vårt "velferds-Norge" blir bare verre og verre.Men pampene på toppen bare lager seg flere posisjoner og arbeidsplasser.
Og forslaget med å fjerne ti-pakningen har ingenting med å redde de unge fra å begynne å røyke, men å tjene mere penger på avgifter. De unger kjøper jo røyk uansett...

Anonym sa...

å forby tipakninger er vel egentlig et greit forslag. jeg har råd til å kjøpe 20-pakninger, men det har kanskje ikke en 16-åring som har lyst til å tøffe seg. er foresten ikke mange andre land jeg har vært i som har 10-pakninger.

Anonym sa...

Nå er det vel snart 50 år siden tobakk begynnte å bli ansett som helseskadelig. Hvor mange som har dødd av svineriet siden den gang er nok uvisst. Men sigaretter ville aldri blitt lov om det skulle blitt "funnet opp" i dag. Røyker litt selv i blandt, og det er 10-pakninger det går i. Blir de borte er det sannsynlig at jeg slutter helt.
Å huffameg så leit..

HHS sa...

Ganske paradokst argument "Sovjetstat", fordi man ønsker å stoppe trenden, som i øyblikket viser at unge røykere økte med 2% siste år. Har dere virkelig ikke bedre argumenter!?

Alså, Amerika, den største forkjemperen mot røyking, og den som åpnet øynene for hele den vestlige verden rundt dette temaet, er alså antagelig an "maoistisk" stat den da? :-))

CommonSense

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen

Bloggurat Blogglisten

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .