Jeg ville stemt dette partiet i dag:

Stem rett, stem Venstre

søndag 7. mars 2010

Venstre har vært mye i media i det siste pga mye prat rundt personen Lars Sponheim og noen som visstnok har skrevet bok om personen Sponheim. Det som forhåpentligvis er en bivirkning av dette, er at folk også igjen får øynene opp for partiet Venstre og politikken deres. For den er faktisk ganske god, selv om ikke så mange vet det.

Venstre er et lite parti, ingen tvil om det. Men det er strategisk og fornuftig plassert i sentrum av norsk politikk, og partiet har vist klart at det er ansvarlig og et fornuftig valg fordi:

Venstre vil ikke gå i regjering med Fremskrittspartiet og Venstre vil ikke støtte en regjering der SV deltar.

Før vi går videre vil jeg klargjøre en ting. Frp og SV er etter min mening på hver sin måte for ytterliggående, splittende og kompromissløse (selv om SV jo har svelget mange kameler de siste årene) - de er uansvarlige og populistiske og bør holde seg langt unna regjeringskontorene om dette landet ikke skal gå ad undas. Ekstrempartier er viktige stemmer i demokratiet, men bør ikke ha regjeringsmakt. Det er jo bare å se på de sinnsvake utspillene SV-statsråder stadig vekk kommer med.

Uansett. Poenget er at med et sterkt Venstre, vil sannsynligheten øke for en Høyre-KrF-Venstre-regjering eller til og med en KrF-Sp-Venstre-regjering. Venstre vil sannsynligvis også støtte en Ap-mindretallsregjering.

Dessverre gikk det ikke slik ved forrige valg, men jeg håper at fok vil huske dette til neste Stortingsvalg. Stemmer man på Venstre, så stemmer man på moderasjon og fornuft i norsk politikk.

Venstre i media: VG 1, 2, 3, 4, 5,




Labels:

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen

Bloggurat Blogglisten

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .