Jeg ville stemt dette partiet i dag:

Media kan bare ikke la dette være i fred

torsdag 4. mars 2010

Den medieskapte konflikten rundt hoppingen i Holmenkollen går videre. Først fikk de Romøren til å beklage at han hoppet før Sagen. Men det var visst ikke godt nok.

Nå har de fått en "PR-ekspert" på banen og han mener at unnskyldningen til Romøren ikke var god nok! Hva vil de? At han skal si unnskyld på nytt, men med mer innlevelse denne gangen?

Typisk media å blåse opp en ikke-sak, for deretter å trekke inn flere aktører (PR-eksperter og what-not) som kan heve konfliktnivået ytterligere. Hva blir det neste "folkekravet" presentert av media?

At Romøren og alle som var involvert i hans skjebnesvangre hopp, ikke bare må holde pressekonferanse og unnskylde seg, men at de må si opp jobbene sine og forlate landet?

Det er et forbannet sirkus. Og folket ser ut til å like det.

VG,VG, TV2, VG



Labels:

16 kommentarer:

Anonym sa...

Som om jeg skulle skrevet det selv.

Media konstruerer en konflikt, og når de ser at den har potensiale, så spinner de videre på den så lenge de kan.

Denne saken burde ihvetfall indikere at vi ikke sliter med de helt store problemene her i landet når Dagsrevyen presterer å bruke sine første 10 minutter på denne fillesaken, men de er dessverre ikke helt tilfelle.

Lenge leve galskapen.

Anonym sa...

100% enig. Man skremmer en såkalt mediaekspert ut av skapet, og stiller spørsmålet: Hva mente han egentlig med dette? Dette minner mye på hvordan politikeres svar blir bedømt. Sa vedkommende nok unnskyld, var han flat nok, lå det noe dypere anger, forsøkte han å dra andre inn i det osv.
Skriv heller om noe viktig som betyr noe, kanskje vil dere bli husket for ettertiden.

Erik Berg sa...

Helt enig.
Det en burde gjort med en gang var å kaste drittsekken ut av hopplandslaget og bli ferdig med saken. Han er jo bare en middelmådig hopper som vi ikke trenger å bekymre oss for i fremtiden alikevel. Kollen Hopp kan jo ta seg av ham de og så kan han heller lage seg en karriere av å være prøvehopper. Da slipper forhåpentligvis vi andre å høre mer om ham.

Da hadde saken vært død før media fikk snudd seg rundt og vi hadde sluppet å bli forstyrret av alt oppstyret.
For vi bryr oss jo ikke vi.

Anonym sa...

Ikke første gang jeg lar meg irritere over norsk media - det skjer bare oftere og oftere. De har makt til å skape hysteri av ingenting og kan trykke folk ned i søla og ødelegge menneskers karrierer, omdømme og liv med sine selvkonstruerte konspirasjonsteorier og konflikter - så lenge de har en case som kan øke seer-, leser- eller lytterantall er vel dette penger i kassa.

Se&Hør-journalistikken har tatt over hos de fleste, og jeg må si jeg sliter med å finne mediakanaler jeg fortsatt har noe som helst respekt for. Den fjerde statsmakt burde skamme seg, men det finnes vel neppe etikk og yrkesstolthet nok igjen i denne bransjen til å vise omtanke.

Anonym sa...

Det var da snakk om at Sagen skulle ha det første OFFESIELLE hopp? Da må det vel vær akkorat det samme hvem som prøvehoppet. Synes det er dumt å fokusere på dette prøvehoppet bare for å ha noe å surre om.
Var i alle fall slik jeg oppfattet det hele fra begynnelsen av.. at Sagen skulle ha det første offesielle hopp.
La Romøren være i fred og la han få ha sitt arbeid i fred. Så får Sagen få sin rettmessige ære over første offesielle hopp.

Unknown sa...

Erik Berg, kaste Romøren ut av landslaget pga. et hopp som ble hoppet for tidlig? Er det seriøst ment? Fordi han ikke er verdens beste hopper for øyeblikket så er det bare å kaste ham ut av landslaget? Usakelig synes nå jeg.

Anonym sa...

Dette gjelder ikke bare om hvem som hoppet først eller ikke. Det handler om kollenhopp og gamle menn som ikke kan akseptere at de ikke fikk det som de ville. Å det må få konsekvenser. De bør gå av. At Romøren ikke har gangsyn er hans problem og det å han ta konsekvensene av. Nå må hoppledelsen i Norge vise hvem som bestemmer og få fjernet de elementene som ikke kan akseptere hva som flertallet har bestemt.

Anonym sa...

Kaste ut Romøren av landslaget blir vel litt i strengeste laget. Selvom han kanskje burde ha skjønt at det kunne være mindre smart å være med å prøvehoppe når det hadde blitt bestemt at Sagen skulle hoppe først på bekostning av han selv.
Derimot burde de som arrangerte prøvehoppingen, kollenhopp, få en kraftig reaskjon ved enten bøter eller utestengelse av klubben fra hopparrangementer over en periode.

Anonym sa...

det er bare en ting å si om de som står bak dette , Blue oyster bar. Say no moore.

Anonym sa...

Helt riktig norskedebatter.

Media har blusset opp denne saken og nå har den tatt en ny affære, går ut over enkeltpersoner (ref. til Bjørn Einar)

At saker som dette er toppnyhet er helt utrolig. Vi har en katastrofe i chile, dørvaktsaken som absolutt forteller om det norske politiets desidert fantastiske kvaliteter (alt som havner i media får konsekvenser, resten er noe vi bare driter i [overdrevent]) og mystisk drap på en norsk tobarns mor som oppholdt seg på et hotell i danmark.

At saker som hvor mange sexpartnere Megan Fox har hatt og at en person hoppet før en annen i hoppbakken er skandaløst. Sier hvor mye se & hør det finnes i VG for tiden. Penger penger penger = glade redaktører. Ta og drit i empati for nordmenn som har oppholdt seg i chile under katastrofen, drit iallefall langt i dem som har slektninger i chile og trenger oppdateringer for hva som skjer. og hvorfor bry seg noe særlig om at en norsk kvinne er drept i danmark av romanias værste kjeltring (ifølge VG)

Dette er jo bare eksempler på at vg er blitt noe dritt, kanskje dagbladet har bedre nyheter å referere til??

et ord: SKAM

(får legge til litt om selve saken denne bloggen refererer til: Bjørn Einar skal IKKE ha noe konsekvenser for dette som har skjedd, media er folkets bilde, og intervjue folk og vise på vgtv er en ting, men å BARE vise frem personer som er IMOT Bjørn Einar som feks: at dette ikke er likestilling for kvinner (som en sa) er jo skandaløst, sier hvor i bildet VG var idet saken startet opp, gratulerer)

Mvh
KimH

Anonym sa...

Å hoppe før Sagene
I VM i Hopp 1966 sa Bjørge Lillelien "Slik går det når man hopper etter Wirkola!"
I 2010 sier Norge "Slik går det når man hopper før Sagen"

Anonym sa...

syns alt oppstyret er bare sykt patetisk.

Anonym sa...

Media`s sanne ansikt.
Dette er egntlig storm i et vannglass, men min samboende ble forbannet og følte seg lurt på kvinnelige idrettsutøvere`s vegne.
Dagen før var hun veldig glad fordi det ble sagt at Anette Sagen skulle hoppe først i den nye bakken.
Det ble ikke sagt noe om prøvehopping, så dette tok hun helt boksavelig.

Kvinner representerer nå stor kjøpekraft.
Det er sansynlig at mange vil merke seg hvilke firma som reklamerer på Romøren & co. sine drakter.

Idrettsledere bør fortelle sine utøvere at kjønnsdiskriminerende handlinger eller uttalelser kan resultere i problemer når det skal forhandles om sponsorstøtte.

Anonym sa...

Hadde ikke dette blitt publisert i mediene i går så ville ikke denne "protesthandlingen" ha blitt noen protest i det hele tatt. For en protest trenger et medium, og det har media vist seg å være. Var de interesserte i at Sagen skulle få sole seg fullt ut i (flomlys-)glansen, da kunne de vel bare ignorert hele greia?

Anonym sa...

Media har for lite å gjøre, på tide å si opp avisene folkens!

Anonym sa...

Dette har ingenting med likestilling eller kjønnsdiskriminering å gjøre. Skulle det være noen som mener det, så får de heller melde seg inn i OTTAR.
Det er noen viktige maktpersoner som bare må markere seg for å vise politisk korrekthet.
LATTERLIG da kan vi jo ofre Romøren for han var jo først!! Lukter maktmisbruk på lang vei.
Visse personer med markerings behov og media lever av sirkus...

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen

Bloggurat Blogglisten

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .