Jeg ville stemt dette partiet i dag:

Og hva så?

fredag 19. mars 2010

Hva så om "norskspråklige" elever blir i mindretall i Oslo-skolen (VG)? Snakker ikke minoritetselever også norsk?

Ja, det gjør de. De snakker alle slags artige utenlandske språk hjemme med foreldrene sine, men på skolen må de snakke norsk for å gjøre seg forstått med medelever, lærere og ikke minst pensum.

Så, igjen spør jeg: Hva er problemet?



Labels:

5 kommentarer:

Anonym sa...

Pointet er jo at de ikke snakker norsk, gebrokkent norsk er ikke norsk. Lærere bruker dobbelt så mye tid på å hjelpe innvandrer barn med norsk oppgaver pga de ikke snakker norsk i hjemmene sine. Men dette er jo helt i orden for dere som stemmer sv, hva skal vi med norske vedier?

Anonym sa...

helt sykt at du ikke ser noen problemer med utviklingen.

Anonym sa...

Har et barn som går på en av de skolene der det er stor andel av barn med invandrerbakgrunn og jeg ser problemet. Barnet mitt kommer hjem fra skolen med gebrokken norsk, og det er et problem. Vil ikke at han skal bli "taper" når det gjelder norskspråket.

Anonym sa...

Åh HERREGUD! ER du seriøs? Dette blir for dumt! Kan jeg spørre hvor i Norge du bor? Alder og kjønn?

mikaoJ sa...

Innvandrarar vil ikkje gå saman for å fjerna norsk, og ei heller kan ein innvandrar fungera i norsk skule utan å meistra språket. Aksenten er kanskje der, men det er rett og slett ikkje mogleg å bu her i meir enn eitt år utan å forstå norsk. Og denne såkalla "kebabnorsken" er bare språkendringar i praksis. Meir mangfold i språket vårt er i mine augo bare fint, og om du er imot det finst det uanset fint lite du kan gjera med det. Med mindre du vil gå så langt som å forbyda nye ord.

For øvrig gjekk eg faktisk på vidaregåande skule som «norskspråkleg minoritet» eller kva du vil kalla det. 30% var «etnisk norske» - eg var ikkje klar over det før lærarinna mi på slutten av året peikte det ut.

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen

Bloggurat Blogglisten

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .