Jeg ville stemt dette partiet i dag:

Hvem har skylda?

onsdag 24. mars 2010

Kanskje er dette et noe usmakelig spørsmål å stille mens skadene fremdeles er ferske, men det som skjedde med de løpske togvognene i Oslo er underlig.

Det forundrer meg ikke om dette kunne ha vært unngått dersom tognettet i Oslo hadde vært mer oppgradert.

Ofte må det en katastrofe til for at man skal få øynene opp for problemene.

Er dette katastrofen som måtte skje for at politikerene tar til vettet og investerer mer i infrastrukturen her i landet?

Mer: VG, VG, TV2



Labels:

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hvem har skylda?

Slik jeg ser det:

Cargonet sine vogner - Trolig menneskelig svikt i forbindelse med skifting. (Vogner av denne typen er i utgangspunktet utstyrt med bremser som automatisk slåes på om det ikke er et lokk tilkoblet. En mekanisme som kan overstyres/deaktiveres om man driver med "trilleskifting")

Jernbaneverket/Statens Jernbanetilsyn for ikke å kreve et høyere sikkerhetsnivå på alnabru. Det burde vært bygd et eller flere sidespor som kun har som hensikt å stoppe/ta i mot løpske tog i alle lange helninger med bebyggelse. Sandtak og eller oppoverbakker gjør susen.

Dette kunne lett gått mye verre.

Anonym sa...

Det er som anonym sa først. Dette er ikke staten sin feil! greit! de burde fikset torgbanenettet våres! men,,du kan ikke skylde på staten for noe som er innlysende mennesklig feil der og da.

Synes det er feigt av deg å skylde på staten med en gang. Om en bremse ikke er satt på eller overstyrt,,,da er det en person som har gjort det. ikke staten.
Jibjibjib

Anonym sa...

Unødvendig å lete etter syndebukker hele tiden. Katastrofer vil dessverre alltid skje, og det kan ikke forhindres hvis alt går galt på samme tid. Letingen etter syndebukker etter alt galt som skjer er usmakelig.

Fredrik sa...

Hvis det er slik at godsvogner har lov til å trille fritt rundt i landet uten at de kan stoppes automatisk eller med fjernkontroll, så er det noe galt med norsk lov, og våre kjære folkevalgte bør da ta ansvaret.

Hvis det er ulovlig å la godsvogner rulle fritt rundt i Norges hovedstad, så er det selskapet som lot dette skje, som er ansvarlig, og bør følgelig betale erstatning og miste sin konsesjon.

Uansett er det den norske stat som må ta ansvaret, fordi den både eier dette selskapet og lager lovene som selskapet må følge.

Ansvaret ligger da til syvende og sist hos regjeringen. Men de vil selvfølgelig aldri påta seg noe ansvar.

Lars Anton sa...

Man skal kanskje ikke lete etter syndebukker, men man kan lære av slike ulykker slik at det ikke skjer igjen. Hvordan kan man vite allerede nå at det var en mennesklig feil? Jeg mener vi skal vente med slike spekulasjoner til vi har mer informajson.

Unknown sa...

JA, det er usmakelig å stille spørsmål om skyld på dette tidspunktet. Må vi alltid skylde på noen. Tenker du at det er mulig å få et samfunn der det aldri skjer en ulykke. Usmakelig innlegg på dette tidspunktet

Anonym sa...

Vent til havarikomisjonens rapport kommer, med å fordele "skyld".

Anonym sa...

Det er vel mer usmakelig med alle disse idiotbloggene som prøver å tjene seg noen desperate annonsekroner på andres ulykke ved å linke seg opp mot VG.

Anonym sa...

Til de som dyrker skyldsspørsmålet, har dere aldri gjort feil? Dessverre endte denne fatal, men et feilsving i trafikken eller lignende fra deg selv kunne ha gjort det samme. Du var "heldig", noen eller noget hadde feil marginer idag. Der er INGEN der har gjort dette med vilje.

Anonym sa...

Hvis noen setter fra seg en bil i fri og uten håndbrems på, og den begynner å rulle, skal man da skylde på vegvesenet??

Anonym sa...

Det var nok muslimenes skyld. Ganske sikker på det.

Fredrik sa...

Her er det ikke snakk om å finne en syndebukk, men å diskutere muligheten for at dette dreier seg om en systemfeil. At noe muligens er hårreisende galt med Norges infrastruktur, og den måten AS Norge drives.

Anonym sa...

NSB eier Cargonet som mistet 9 vogner i dag. NSB mistet en pasasjervogn ved Høn stasjon i ASKER for et par uker siden. NSB har monopol på passasjertransport mellom Asker og Oslo. Staten eier NSB. Staten har skylda. Magnhild Meltvet Kleppa må gå.

Anonym sa...

Vent til havarikomisjonen kommer med raporten før dere fordeler skyld. La vær å skriv om intrikate problemstillinger langt utenfor fagfeltet deres. - Les pressens "vær varsom plakat" og vurder å følg den også for privat blogging. PLEASE!

Anonym sa...

Vent til havarikomisjonen kommer med raporten før dere fordeler skyld. La vær å skriv om intrikate problemstillinger langt utenfor fagfeltet deres. - Les pressens "vær varsom plakat" og vurder å følg den også for privat blogging. PLEASE!

Legg inn en kommentar

Søk i bloggen

Bloggurat Blogglisten

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .